Is het geen plaatje? Vanochtend ontbeet ik met dit havermoutje. Je kunt zo goed met havermout variëren; denk aan havermoutpannenkoeken, in een smoothie, muffins, koekjes of gewoon de ouderwetse havermoutpap! Deze pap blijft favoriet en is een ideale start van de dag. Het voordeel van havermout is dat het goed vult waardoor je er de hele ochtend tegen aan kan! Havermout is qua smaak misschien vrij neutraal, maar doordat je er zoveel aan toe kunt voegen is een bord havermoutpap verre van saai! Vandaag een havermout met heel veel fruit. Lees je mee? Want geloof me, deze wil je maken!Wat heb je nodig voor 1 persoon
-
45 gram havermout
-
200 ml amandelmelk
-
6 aardbeien
-
handvol blauwe bessen
-
handvol frambozen (ik gebruikte diepvries frambozen)
-
snuf kaneel
-
scheutje honing
Stappenplan Havermout met heel veel fruit
Breng de havermout samen met de amandelmelk aan de kook. Voeg de kaneel en de blauwe bessen toe en laat de havermout zachtjes ongeveer 7-10 minuten koken.
Verwarm ondertussen de frambozen met een scheutje honing in een pannetje tot alles zacht wordt en het een soort van saus wordt.
Doe de havermout in een schaaltje en giet daarover de warme frambozen. Garneer met de aardbeien en eventueel nog wat extra blauwe bessen. Ik voegde nog een tl lijnzaad en 2 walnoten in stukjes toe en klaar was mijn heerlijke fruitige havermoutontbijtje!