De winkels liggen weer vol met allemaal lekker zomerfruit. Als een echte fruitliefhebber maakte ik daarom een bananenbrood met blauwe bessen en perziken. Even iets anders dan de standaard bananenbrood. Je kunt dit heerlijke bananenbrood eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje. Lekker voor wanneer de kinderen in de middag uit school komen. Samen onder het genot van een kop thee en een plak bananenbrood de dag doornemen, ik kijk er al naar uit! Jij ook? Lees dan even mee want geloof me deze verantwoorde snack wil je zeker gaan maken!
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood met blauwe bessen en perziken
-
3 bananen
-
100 ml amandelmelk
-
3 eieren
-
1 el honing
-
140 gram rijstmeel
-
140 gram speltmeel
-
10 gram bakpoeder
-
snuf zout
-
snuf kaneel
-
100 gram blauwe bessen
-
2 wilde perziken
Stappenplan Bananenbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de bananen en mix deze samen met de eieren, amandelmelk en honing in een blender of keukenmachine.
Meng in een kom de rijst- en speltmeel, bakpoeder, het zout en kaneel. Voeg hierbij het bananenmengsel en mix alles tot een egaal beslag.
Voeg de blauwe bessen en een perzik in stukjes toe. Giet het beslag in een ingevette cakeblik of gebruik bakpapier. De overige perzik snijd je in dunne partjes en hiermee garneer je het bananenbrood.
Bak het bananenbrood in ongeveer 40-50 minuten gaar in de oven. Laat het goed afkoelen voordat je het bananenbrood uit het cakeblik haalt. En genieten maar!!
Ook lekker: voeg wat ongezouten noten toe.
Heb je geen rijstmeel in huis. Vervang het dan eens met amandelmeel. Ook hartstikke lekker!

Bananenbrood met blauwe bessen en perzik
Een gedachte over “Bananenbrood met blauwe bessen en perzik”