Bananen Yoghurtcake

Eerder deelde ik hier het recept van een yoghurtcake en  vorige week een overheerlijk recept van een bananenbrood. Deze twee recepten zijn op dit moment favoriet en ik wilde graag een soort van combinatie van de twee maken. Het resultaat: een bananen yoghurtcake met frambozen en chocola! Klinkt goed right?? Deze moet je zeker gaan maken en geloof me, je zult er een nieuwe favoriet bij hebben!

Wat heb je nodig voor 1 bananen yoghurtcake

 • 3 rijpe bananen

 • 150 gram rijstmeel of amandelmeel

 • 150 gram speltmeel

 • 15 gram bakpoeder

 • 200 ml Griekse yoghurt

 • 2 eieren

 • 2 tl vanille extract

 • handvol frambozen plus extra voor de garnering

 • pure chocoladeschaafsel voor de garnering

Stappenplan Bananen Yoghurtcake

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de eieren samen met de bananen, de Griekse yoghurt en het vanille extract. Voeg hierbij het rijstmeel, het speltmeel en het bakpoeder. Meng dit tot een egaal beslag. Gebruik hiervoor de blender of mixer.

Voeg als laatste de frambozen toe, bewaar er een paar voor de garnering. Vet een cakevorm in met wat kokosolie of gebruik bakpapier. Hier gaat mijn voorkeur naar uit. Lekker makkelijk! Giet het beslag in de cakevorm.

Garneer met de overige frambozen en de chocolade. Bak de Bananen Yoghurtcake in ongeveer 45 minuten gaar. Houd de cake goed in de gaten. Elke oven is anders, ik heb de oven na 35 minuten terug gezet op 180 graden.

Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijd. Heerlijk voor bij de koffie of voor de kids wanneer ze uit school komen. Ik heb deze keer frambozen en chocolade gebruikt, maar hier kun je uiteraard zelf mee variëren.

Smakelijk!!

 

 

Een gedachte over “Bananen Yoghurtcake

 1. Janneke Koijen zegt:

  Dit is op Janneke Koijen herblogden reageerde:

  Deze bananenyoghurtcake is al even een van mijn favorieten! Lekker met frambozen en stukjes pure chocolade, maar hier kun je natuurkijk zelf mee variëren! Wil jij vandaag nog een verantwoord en ook heerlijke plakje bananenbrood voor bij lunch of je koffiemomentje? Duik dan snel ee keuken in!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.