Yoghurt pannenkoeken: de perfecte pancakes!

Eerder deelde ik hier een recept voor yoghurtpannenkoeken met citroen. Door de yoghurt worden de pannenkoeken heerlijk luchtig. Vandaag deel ik het recept van deze yoghurtpannenkoeken, gemaakt met ingrediënten die iedereen wel in zijn keukenkastjes heeft staan. Super makkelijk en geloof me; je zult deze pannenkoeken vaker gaan maken!

Ik maak vaak een grote stapel voor het hele gezin. Deze stapel is dan ook voor 4 personen. Freeke moet nog even wachten voordat ze ook mag gaan genieten van de pannenkoeken ontbijtjes hier in huis. Laatst heeft ze een stukje van een bananenpannenkoek op en dat vond ze heerlijk dus ik ben benieuwd of zij deze ontbijtfeestjes net zo zal gaan waarderen als Juul en Gijs.

Wat heb je nodig

  • 175 gram tarwebloem
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 50 ml amandelmelk of gewone melk.
  • 2 eieren
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • snuf zout

Hier kun je mij echt voor wakker maken! Yoghurt pannenkoeken!

Stappenplan Yoghurt pannenkoeken

Klop de eieren samen met de Griekse yoghurt, de melk en de honing. Voeg het tarwebloem, bakpoeder en het zout toe en meng dit tot een mooi egaal beslag.

Verwarm wat olie in een pan en bak de pannenkoeken per twee of drie keer. Wanneer de bovenkant wat droger wordt kun je de pannenkoekjes omdraaien. Bak de pannenkoekjes ongeveer 2 minuten aan beide kanten.

Garneer met wat je maar lekker vindt! Mijn favoriete topping blijven aardbeien, maar banaan met stukjes pure chocolade en eventueel nog een beetje pindakaas is ook erg lekker! Wat is jouw favoriete topping?

Liefs Janneke

Yoghurtpannenkoeken met banaan en pure chocolade

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.