Magioni Pizza: De gezonde pizza waar de kinderen ook dol op zijn!

Ken je de pizza’s van Magioni al? Hier in huis zijn we fan! Bij Magioni maken ze pizza bodems die voor een groot deel uit groenten bestaan. Ideaal dus voor kinderen! Ik heb zelf ook een keer een poging gedaan om een bloemkoolpizza te maken, maar daar trapte ze niet in. Iets kan nog zo gezond zijn, maar als het niet lekker is wordt het hier thuis liever niet gegeten. Een van de values van Magioni is dat ze altijd voor 100% lekker gaan. Bij Magioni hebben ze veel verschillene soorten pizza’s maar onze favoriet blijft toch wel de bloemkoolpizza. Vandaag deel ik ons favoriete pizzarecept met jullie.

De pizzabodem bevat 70 gram bloemkool en 30% minder koolhydraten ten opzichte van een standaard pizzabodem. Een super gezonde pizza dus! De eerste keer dat wij hier in huis deze pizza maakte hadden de kinderen niet in de gaten dat ze groenten aten. Ik had hem belegd met tomatenpuree, cherrytomaatjes, rode ui, mozzarella en een paar plakjes salami. Ze genoten volop en vonden zichzelf grote bofkonten dat ze op een doordeweekse dag zomaar pizza mochten eten!

Hierna werden de pizzabodems steeds vaker gekocht en maakte we er altijd een feestje van. Samen bedenken we wat we erop gaan doen en inmiddels zijn de lekkerste en ook healthy combinaties voorbij gekomen.

Ik vind het altijd een feestje om samen met mijn kinderen in de keuken te staan en het heeft ook vele voordelen.

 • Peuters en kleuters zien hoe een maaltijd tot stand komt, ze voelen zich trots en zullen eerder geneigd zijn om het te gaan eten.
 • Wanneer de kinderen wat ouder zijn kun je de rekenvaardigheden trainen. Laat ze bijvoorbeeld de ingrediënten pakken en afwegen.
 • Vertel ook vooral wat je aan het doen bent en waarvoor je juist voor gezonde voeding of bepaalde producten kiest. Jij bent hun voorbeeld en dit kan een goede basis voor het voedingspatroon van je kind leggen.

Hieronder deel ik onze favoriete bloemkoolpizza op dit moment. Geïnspireerd door de flammkuchen en de liefde voor pesto van mijn dochter. Ik maak altijd twee pizza’s voor het hele gezin en serveer daar soms een salade en/of rauwkost bij.

Bloemkoolpizza met groene pesto en prosciutto

Wat heb je nodig voor 2 pizza’s

 • 2 bloemkool pizzabodems van Magioni
 • 75 gram crème fraîche
 • 50 gram zure room
 • peper en zout
 • Ongeveer een halve courgette
 • 20 gram homemade of verse groene pesto
 • rucola
 • prosciutto
 • Rode ui
 • Parmezaanse kaas

Stappenplan Bloemkoolpizza

Meng de crème fraîche met de zure room en de groene pesto. Verdeel dit over de bodems. Snijd dunne plakjes courgette en snijd de rode ui in ringen. Beleg de pizzabodems hiermee en breng op smaak met wat peper en zout.

Bak de bloemkoolpizza’s iN cIRca 8-12 minuten op 225 graden gaar en garneer met de prosciutto, rucola en Parmezaanse kaas. De rucola liet ik voor mijn kinderen achterwege. Hun vinden dit te pittig smaken.

Ook lekker wanneer je een paar cherrytomaatjes of plakjes aubergine toevoegt

Op de site van Magioni vind je nog veel meer inspiratie voor de lekkerste pizza’s! En ben je ook zo’n fan? Ze zijn nu in de bonus bij de Albert Heijn!

Liefs Janneke

Bloemkoolpizza met groene pesto en prosciutto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.