Powerontbijtje: Chocolade-Chiapudding

Chocolade bij het ontbijt klinkt voor mij als muziek in de oren. Eerder deelde ik met jullie een cacao-chia ontbijtje. En vandaag een vergelijkbaar ontbijtje waar ook weer cacao in zit. Cacao heeft vele voordelen. Zo is het goed voor je hart, is het een goede bron van ijzer en maakt het je zelfs vrolijk! Wat willen we nog meer? In combinatie met de chiazaadjes en de havermout maakt het dit tot een waar POWERontbijtje en zorgt het ervoor dat je er de hele ochtend vol energie tegen aan kan! Je maakt dit ontbijtje heel gemakkelijk de avond van te voren en dat scheelt  weer tijd tijdens de drukke ochtendspits in huis… Ga jij dit heerlijke ontbijtje maken? Lees dan mee!

Wat heb je nodig voor 1 persoon

  • 2 el chiazaad
  • 3 el havermout
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 50 gram magere kwark
  • 1 el cacao poeder
  • eventueel scheutje honing
  • aardbeien voor de garnering

Stappenplan Chocolade Chia ontbijtje

Meng de chiazaadjes samen met de havermout. Voeg de amandelmelk toe en meng alles goed door elkaar. Prak de banaan en voeg deze samen met de magere kwark en het cacaopoeder toe. Je kunt eventueel wat honing toevoegen. Ik gebruikte een rijpe banaan, daardoor werd het al lekker zoet en vond ik de honing overbodig.

Zet het een nachtje in een afgesloten pot in de koelkast en de volgende morgen heb je een heerlijk powerontbijtje wat op je staat te wachten! Garneer met wat aardbeien en eventueel wat cacaonibs en kokosflakes en genieten maar!

Gaan jullie dit powerontbijtje ook maken en zijn jullie ook zo’n fan van chiapudding? Laat het me weten via Facebook (jannekekoijen) of Instagram @jannekekoijen. Vind ik hartstikke leuk!!

Liefs en smakelijk alvast!

Janneke

 

2 gedachtes over “Powerontbijtje: Chocolade-Chiapudding

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.