Courgette wraps

Eten jij en je kinderen genoeg groente op een dag? Ik vind het soms nog wel eens moeilijk en onduidelijk hoeveel mijn kinderen per dag moeten eten. Wat is nu eigenlijk gezond? Ik probeer de dagelijkse porties groente over de dag te verspreiden. Denk aan plakjes komkommer op brood,  snacktomaatjes als tussendoortje, in een smoothie en natuurlijk gewoon bij het avondeten. Restjes groente gebruik ik vaak door een omelet, in een soep en deze keer maakte ik wraps. Ik had nog een courgette liggen die op moest dus zodoende werden deze courgette wraps gemaakt! Ik vond ze erg lekker en gelukkig werden ze ook goed gekeurd door mijn eigen testpanel!Wat heb je nodig voor 6 courgette wraps

 • 200 gram courgette
 • 3 eieren
 • 175 gram speltmeel
 • 1 el lijnzaad
 • 0,5 tl komijnzaad
 • snuf zout
 • 200 ml water

Stappenplan Courgette wraps

Meng de courgette en de eieren samen in de blender of keukenmachine. Giet het mengsel in een kom en voeg hierbij het speltmeel, lijnzaad, komijnzaad en het zout. Meng alles goed door elkaar en voeg het water toe. Meng het nogmaals tot een egaal beslag.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de wraps aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Ik maakte de wraps in de ochtend zodat we ze tijdens de lunch alleen maar hoefde te beleggen. Ook lekker; eet er een frisse salade bij en je heb een ideaal maaltje tijdens de warme zomeravonden!

Ik belegde de courgette wraps deze keer met een healthy tonijnsalade. Voor 1 persoon gebruikte ik een klein blikje tonijn op water, een el magere kwark, wat verse dille, stukjes appel en wat peper en zout.

Beleg tips:

 • Kipfilet, hüttenkäse, komkommer en rucola
 • Hummus, gegrilde paprika en courgette
 • Avocado, gerookte zalm en roomkaas
 • gegrilde kipfilet, bbq-saus, ananas, rode ui en sla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.