Inmiddels staan er al veel bananenbroden op mijn site. Ik krijg er ook simpelweg geen genoeg van. Vaak bak ik in het weekend een bananenbrood waar ik de hele week van kan genieten. Vandaag deel ik met jullie een bananen kwarkbrood. Gezoet met dadels en om het helemaal af te maken een klein beetje pure chocolade! Klinkt goed right? Wat heb je nodig voor een bananen kwarkbrood
- 3 rijpe bananen + 1 banaan voor de garnering
- 2 eieren
- 1 eiwit
- 120 gram magere kwark
- 1 el cacaopoeder
- 95 gram amandelmeel
- 130 gram speltmeel
- 2 el dadelstroop
- 8 dadels
- pure chocolade voor de garnering
- 1 tl baksoda
- 1 el appelazijn
Stappenplan Bananen kwarkbrood
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng de eieren en het eiwit samen met de bananen, de magere kwark, de dadels en de dadelstroop. Voeg hierbij het amandelmeel, het speltmeel, het cacaopoeder en meng alles goed door elkaar.
Voeg het baksoda toe en de appelazijn en meng alles tot een mooi beslag. Vet een cakevorm in met wat kokosolie of gebruik bakpapier. Giet het beslag in de cakevorm en garneer met de overige banaan en stukjes pure chocolade.
Bak het bananen kwarkbrood in ongeveer 45-55 minuten gaar. Houd de cake goed in de gaten. Elke oven is weer anders. Laat de cake goed afkoelen voordat je hem aansnijd.
Het bananen kwarkbrood kun je nog goed twee dagen in de koelkast bewaren. Ik vries ook altijd een aantal plakken in. Zo heb ik altijd een voorraadje verantwoorde snacks!
Smakelijk en veel bakplezier!
Liefs Janneke
Misschien vind je dit ook wel lekker:

Bananen Yoghurtcake