Het was alweer even geleden dat ik een pot granola maakte. Deze keer maakte ik een granola met pindakaas en honing. Mijn dochter ontbijt graag met muesli en het liefst de muesli met noten van een bepaald merk. Afgelopen weekend probeerde ze deze pindakaas granola en mevrouw heeft een nieuwe favoriet! Juultje blij dus mama blij!
Wanneer je zelf granola maakt is het vaak veel verantwoorder dan de standaard pakken in de winkel. Het voordeel van granola is ook dat je er eindeloos mee kan variëren, dat het gemakkelijk te maken is en dat het vooral heel erg lekker is!
Wat heb je nodig voor een grote voorraadpot pindakaas granola
- 200 gram havermout
- 25 gram zonnebloempitten
- 2 el lijnzaad
- 100 gram ongezouten noten
- 1 el kokosolie
- 50 gram honing
- 2 flinke el pindakaas, ik gebruikte 100% pindakaas AH
- snuf kaneel
- snufje zout
Stappenplan Pindakaas Granola
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom alle droge ingrediënten. Voeg hierbij de kokosolie, honing en pindakaas toe en meng dit goed door elkaar.
Verdeel het mengsel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet het in de oven voor ongeveer 9-10 minuten. Hussel alles goed door elkaar en bak dan nogmaals 9-10 minuten. Let erop, de granola moet niet te donker worden! Laat de granola eerst afkoelen in de oven en daarna nog buiten de oven. Hierdoor wordt hij extra krokant! Bewaar de granola in een luchtdichte pot.
Ook lekker: Voeg nadat de granola is afgekoeld stukjes chocolade, kokosrasp of gedroogd fruit toe. Maar er jouw feestje van!
Hmmm…klinkt erg lekker!
LikeLike
Dankjewel! Granola is altijd lekker en met pindakaas wordt alles beter haha
LikeLike