Rozijnen muffins

Deze muffins maakte ik gisteren met de gastkindjes. Zo leuk om samen in de keuken te staan en om te zien hoe trots de kinderen zijn wanneer ze het eindresultaat zien. Het resultaat waren deze heerlijke rozijnen muffins! Super makkelijk om te maken en ze staan binnen no time op tafel. In de middag genoten we van kindercappuccino’s met daarbij natuurlijk een rozijnen muffin!Wat heb je nodig voor 6 muffins

  • 100 gram volkoren speltmeel

  • 100 gram amandelmeel

  • 1,5 tl bakpoeder

  • 3 eieren

  • 5 dadels

  • scheut sojamelk (gewone melk of een andere plantaardige melk)

  • handvol rozijnen

  • scheutje honing

  • Snuf zout

Stappenplan Rozijnen Muffins

Verwarm de oven op 180 graden.

Meng de eieren samen met de dadels en de sojamelk in de blender of keukenmachine. Meng in een kom het speltmeel met het amandelmeel, bakpoeder en het zout. Voeg hierbij het eiermengsel en roer alles goed door tot een egaal beslag.

Voeg de rozijnen toe en eventueel een scheutje honing. Roer nogmaals door elkaar en giet het beslag in de muffinvormpjes. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes. Zet de muffins ongeveer 40 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

De gastkindjes genoten optimaal van hun rozijnen muffin. Hun aan de kindercappuccino en ik aan de volwassen variant 😉 Heerlijk! Gaan jullie deze rozijnen muffins ook maken? Laat het me weten! Vind ik hartstikke leuk.

Liefs Janneke

Rozijnen muffins

 

 

4 gedachtes over “Rozijnen muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.