Personal blog: Bijna vakantie!

De laatste schoolweek is in gegaan voor mijn kinderen dus bijna vakantie! Niet alleen de kinderen maar ook ik ben echt toe aan vakantie. Geen wekker in de morgen, heerlijk! Normaal gesproken zijn Juultje en Gijs gelijk wakker wanneer ik hun kamer op kom in de ochtend, maar de laatste weken en ook vandaag verkiezen ze liever hun heerlijke bedje ipv naar school te gaan.

Genieten van school doen ze zeker wel en vooral deze laatste weken die alleen maar in teken staan van plezier maken. Maar ze zijn moe en ik merk het aan alles. Om het minste geringste hebben de oudste twee al ruzie met elkaar en wanneer ik ze even uit elkaar haal zijn ze verongelijkt dat ze niet samen mogen spelen. Oftewel mama kan het nooit goed doen.

Afgelopen weekend deden we even alsof we al vakantie hadden en hebben we daarom eens helemaal niks gedaan. Moet ook bekennen, Max en ik hadden vrijdagavond een feestje en ons energielevel was dit weekend niet bepaald hoog. Dus daarom een weekend in eigen tuin. De kinderen gaven zelf aan dat ze wilde relaxen dus werd er door papa een soort van lounge tent in de tuin gebouwd, de stapels Donald Ducks werden van zolder gehaald en ze mochten net even wat langer op de tablets dan normaal. Relaxen en chillen maar!

Na de zomer geen kleuter meer. Eindelijk naar groep drie!

Dat weekendje even niks moeten was echt heerlijk en ik merkte aan alle drie de kinderen dat ze er zichtbaar van genoten. De weekenden raken tegenwoordig zo snel volgepland; verjaardagen, etentjes, feestjes, ga zo maar door. Allemaal heel gezellig en ook belangrijk dat je dit soort dingen blijft ondernemen maar ik merk ook dat we vaker nee moeten zeggen en vaker gewoon thuis moeten blijven.

Maar nog eventjes geduld en dan kunnen we met het hele gezin gaan genieten van de vakantie. Volgende week moet ik nog twee dagen werken en dan heb ik net als de kids ook vakantie! Voor het eerst gaan we naar Frankrijk met Freeke erbij en ik heb er zoveel zin in! We gaan naar de Ardèche, camping les Coudelets. Hier zijn we twee jaar geleden ook geweest en dat was echt genieten! Mooie accommodaties, zwembaden, een watertje waar de kinderen volop genieten van dammetjes bouwen en kikkers vangen. En net buiten de camping is er een wijngaard waar ze heerlijke rosé hebben. Wat willen we nog meer!

Twee jaar geleden op Camping Les Coudelets

Vakantie betekent voor mij ook minder bloggen. Vanochtend heb ik nog iets lekkers met verstopte groente gebakken en ik heb nog een aantal nieuwe recepten voor jullie klaar staan. Maar ik ga het even rustig aan doen en straks bewust genieten van de vakantie en van mijn prachtige gezin!

Voor iedereen alvast een hele fijne vakantie! Geniet ervan!

Deze kleine waterrat gaat voor het eerst mee naar Frankrijk! Benieuwd hoe ze het gaat vinden!

Liefs Janneke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.