Amandelmuffins

Muffins worden hier in huis vaak gebakken. Meestal ga ik voor de healthy variant muffins, maar met roomboter en suiker worden ze hier ook zeker gemaakt. Vandaag deel ik met jullie het recept van deze amandelmuffins gemaakt met je raad het al, amandelmeel!

De muffins werden gezoet door dadels en wat kokosbloesemsuiker. Gijs, mijn oudste is echt dol op al mijn baksels, maar Juultje, mijn oudste waardeert de gezonde variant iets minder en ze stond er dan ook op dat er suiker in moest! Het resultaat pakte goed uit want binnen no time waren ze allemaal op! Wil je deze muffins ook gaan maken? Lees dan mee!

Wat heb je nodig voor 6 muffins

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • 3 eieren
  • 70 gram dadels
  • 35 gram kokosbloesemsuiker
  • 10 amandelen
  • 2 tl bakpoeder
  • scheut amandelmelk
  • snuf zout

Stappenplan Amandelmuffins

Verwarm de oven voor op 180 graden

Hak de dadels fijn in een keukenmachine of gebruik een blender. Mix in een kom de verschillende soorten meel en voeg hierbij het zout en het bakpoeder. Meng in een andere kom de eieren en de amandelmelk. Voeg hierbij de fijngehakte dadels en de kokosbloesemsuiker en meng het goed door elkaar.

Giet het mengsel bij de meelsoorten en meng het tot een mooi beslag. Voeg als laatste de amandelen in stukjes toe en roer deze met een spatel door het beslag. Ik gebruikte een siliconen bakvorm en goot het beslag over de zes vormen.

Bak de muffins in ongeveer 40 minuten gaar. Even laten afkoelen en smullen maar! Ga jij deze muffins maken? Laat het mij dan weten! Vind ik hartstikke leuk!

Liefs Janneke

 

 

3 gedachtes over “Amandelmuffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.