Personal Blog: Mijn bevallingsverhaal

Vandaag een jaar geleden was ik 40 weken zwanger van Freeke. Hoewel ik had gehoopt dat de kleine meid op tijd zou komen had ik er niet meer op gerekend. Juultje en Gijs zijn destijds rond de 42 weken geboren en ik dacht dat het deze keer niet anders zou zijn. Bij Juul ben ik met 42 weken ingeleid en dat eindigde in een spoedkeizersnede en bij Gijs stond in de 42ste week de keizersnede al gepland. Meneer diende zich echter de nacht van te voren zelf aan en dat bleek een bevalling uit een boekje. Zonder complicaties en ik was binnen no time weer de oude.

Mijn wens was altijd een gezin met drie kinderen, een tijdje vond ik het ook mooi met twee kinderen. Ze waren beide gezond, een jongen en een meisje. Wat wilden we nog meer!? Maar mijn wens was toch sterker en gelukkig dacht mijn man er hetzelfde over. Binnen een maand nadat we hadden besloten om voor een derde te gaan was ik zwanger van Freeke!

En nu de laatste dagen voor haar eerste verjaardag denk ik veel terug aan afgelopen jaar. Wat is het voorbij gevlogen en wat bevalt het mij ontzettend goed om een gezin van vijf te zijn. Wel een dingetje is dat ze dadelijk echt geen baby meer is. Bijna een dreumes en hoe leuk het ook is dat ze zo hard gaat en zelfs al stapjes los zet, besef ik mij ook dat dit onze laatste is en dat het babygevoel hierna niet meer terug komt.

Om het gevoel nog even vast te houden schreef ik voor mijzelf mijn bevallingsverhaal op dus zie hier mijn verhaal:

Deze hele zwangerschap was ik een ware zenuwpees! Dat trotse gevoel wat ik bij de eerste twee had was af en toe ver te zoeken en ik kon het soms niet geloven dat we daadwerkelijk een derde kindje kregen. Toen de uitgerekende datum naderde gingen de hormonen met mij aan de haal. Elk rampscenario ging aan mij voorbij en na een van mijn laatste controles was ik een waar wrak! Ik had tijdens de zwangerschap mijn laatste bevalling de hele tijd in mijn hoofd en dat was een super bevalling! De gynaecoloog begon echter over mijn eerste bevalling en dat ik rekening moest houden met een keizersnede. Hij vervolgde het gesprek wel dat ik ook vertrouwen moest hebben in mijn eigen lichaam, en dat mijn lichaam het wel kan. Maar dat stukje van het gesprek bleef niet zo hangen.

De uitgerekende datum verstreek weer en ik wilde perse niet over de 41 weken. Ik wilde niet het risico lopen op een spoedkeizersnede en wilde gewoon heel graag mijn kindje gezond in mijn armen houden. Misschien heel stom, maar ik dacht ook even praktisch na. Begin september moesten de kinderen weer naar school, mijn ouders gingen een maand naar Spanje en mocht ik een keizersnede krijgen, wie zou mij dan gaan helpen? Erg ik weet het maar vanaf het moment dat je mama bent moet je praktisch nadenken…

We hadden een afspraak staan, mocht ik met 41 weken niet bevallen zijn dan werd het mits ik geen ontsluiting had een keizersnede. Mijn lichaam was er duidelijk nog niet klaar voor en er was nog geen ontsluiting te vinden. De gynaecoloog vond dat ik mijn lichaam een kans moest geven en opperde een inleiding met een ballonnetje voor. Hij had er alle vertrouwen in na Gijs zijn bevalling. Ik vond het wel even omschakelen maar mijn voorkeur ging natuurlijk uit na een natuurlijke bevalling.

24 augustus, het was 30+ graden en om 07.00 stonden Max en ik paraat in het ziekenhuis. Om 08.30 werd het ballonnetje geplaatst en ze zeiden dat we vooral niet op onze kamer moesten blijven want dan duurde het wachten alleen maar langer. Dus wij naar beneden, lekker een kop koffie gedronken en heel actief een rondje om het ziekenhuis gelopen! En dat in die hitte! Op de kamer gekomen moest ik ontzettend plassen en hop daar ging het ballonnetje eruit. Ik dacht gelijk dat ik iets verkeerd had gedaan, maar de verloskundige zei dat het juist goed was. Ik werd aan de CTG gelegd en moest even wachten. Het was druk op de afdeling en ze kwamen pas om 14.30 kijken. Ik merkte het al snel tijdens de controle, het ballonnetje had helaas zijn werk niet gedaan. Ik dacht nog hup een nieuwe en snel door, maar ze moesten even overleggen. Max en ik waren nog een beetje aan het geinen toen ze binnen kwamen en om 15.00 kregen wij de mededeling dat het een keizersnede werd. Freeke reageerde niet goed op het ballonnetje en ze waren bang dat het te lang zou gaan duren en wilde niks riskeren.

Op dat moment brak ik echt. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet zo goed waarom, ik denk weer de omschakeling en natuurlijk de spanning. Snel moesten mijn mooie rode gelakte nagels schoon gemaakt worden en ineens stond iedereen om mij heen, met een wisseling van de dienst heb ik denk ik het halve ziekenhuis wel een hand gegeven.

Op de OK kwamen herinneringen van Juultje naar boven, maar wat was dit anders. Ik maakte alles veel bewuster mee. Toen ze begonnen meende ik iets te voelen maar ik dacht nee dat kan niet, maar het was wel zo en ik bleek helemaal weg te vallen. Na een of ander paardenmiddel voelde ik mij weer bij komen en voelde ik gelukkig niks meer. En daar was ze dan, onze dochter Freeke! Geboren op 24 augustus 2016 om 16.04. En het eerste wat ik dacht “Ze is er echt” Zo blij was ik toen ze er eindelijk was. Ons gezin van 5 was compleet en vanaf het moment dat Freeke er is voelt ze als ons cadeautje. Een prachtig, vrolijk, lief en mooi cadeautje wat ons leven net een beetje rijker heeft gemaakt en mij als moeder nog meer heeft laten beseffen hoe gezegend ik ben met drie gezonde kinderen.

Samen met je trotse papa!

 

Drie totaal verschillende bevallingsverhalen, alle drie bijzonder op hun eigen manier. Ik kijk op alle drie met een glimlach terug, maar weet wel dit doen we nooit meer!

Nu nog een weekje genieten van mijn lieve baby Freeke en volgende week dan is het feest!

Liefs Janneke

Dag 2 in het ziekenhuis. Zo lief!

 

 

 

 

 

 

Lekker thuis in je babynestje

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijna 1 jaar! En zijn we niet mooi in onze matching outfits!

 

6 gedachtes over “Personal Blog: Mijn bevallingsverhaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.