Review Ezpz Happy Mat + havermoutje voor de allerkleinste

Geen geknoei meer tijdens het eten dankzij deze leuke Ezpz Happy Mat. De Happy Mat is een siliconen bord en placemat ineen. Hierdoor wordt spelen met het bord, en dus ook knoeien, een stuk lastiger! De placemat zuigt zich als het ware vast aan de tafel waardoor het goed blijft zitten. Dit werkt wel alleen bij gladde oppervlakken.

Voor Ikbenmama.nl mocht ik twee Ezpz Happy Mat testen. De Happy bowl en de Mini mat. De Mini mat nam ik mee op vakantie. Super fijn formaat en hij zit in een handige etui die je gemakkelijk overal mee naartoe kan nemen. Ik maakte de mat een klein beetje vochtig aan de onderkant. Ik merkte dat hij dan beter bleef zitten en Freeke ging nu een keer niet met het bakje gooien dus ik was gelijk fan!

Ideaal voor de fruitmomentjes of andere tussendoortjes

Beide worden thuis elke dag gebruikt. De matten zijn ook geschikt voor de magnetron en de oven waardoor ze ook super fijn zijn voor het avondeten. Vaak maak ik in de middag Freeke’s eten en warm dit dan op wanneer we met z’n allen aan tafel gaan. Na gebruik kun je de matten eenvoudig afspoelen, maar ze kunnen ook in de vaatwasser. Doordat ze zo flexibel zijn kun je ze ook gemakkelijk opbergen in de kast. Kortom een super fijne mat die het leven van een mama net een beetje makkelijker maakt!

Naast dat de matten super handig zijn vind ik ze ook erg mooi! De kleuren spreken mij aan en ik vind het persoonlijk wel fijn dat er geen bonte prints gebruikt zijn. De aandacht gaat uit naar het eten en vooral met een moeilijke eter zoals onze kleine meid is zo min mogelijk afleiding zeer welkom.

In de Happy bowl geef ik Freeke vaak havermout in de ochtend. Ze vindt dit net als mama en haar grote broer heerlijk. Voor Freeke maak ik vaak wel een aparte havermout. Freeke is nu net 1 jaar en de porties die ik haar nu geef zijn ruim genoeg. Helemaal op gaat het nooit, maar gelukkig heeft ze een lieve broer die haar maar al te graag helpt met opeten.

Bananenhavermoutje a la Freeke

Bananenhavermoutje a la Freeke

Wat heb je nodig voor 1 portie

  • 1/2 banaan
  • 25-30 gram havermout
  • 100 ml water
  • 50 ml ongezoete plantaardige melk
  • snufje kaneel

Stappenplan Bananenhavermoutje a la Freeke

Prak de halve banaan fijn met een vork. Doe de banaan samen met de havermout, het water en de melk in een pan en breng het aan de kook. Laat het geheel onder goed roeren ongeveer 10 minuten koken. Je kunt eventueel nog wat rozijntjes of een ander soort fruit toevoegen, kijk wat jouw kind lekker vindt!

Haal de pan van het vuur en giet het in de ezpz Happy Bowl. Je zou de havermout eventueel met een staafmixer of blender tot de gewenste dikte pureren. Maar Freeke vindt de dikte op deze manier helemaal prima. Maar dit is natuurlijk afhankelijk per kind.

Ik garneerde Freeke’s havermoutje met een paar stukjes banaan, blauwe bessen en een klein beetje lijnzaad.

Smakelijk!

MochTen jullie nou ook interesse hebben gekregen in deze mooi matten van Ezpz? Neem dan eens een kijkje op de site van ikbenmama.nl

Liefs Janneke

 

2 gedachtes over “Review Ezpz Happy Mat + havermoutje voor de allerkleinste

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.