Chiapudding met veel fruit

Op maandagavond ga ik vaak sporten en meestal eet ik op de dinsdagochtend een echt powerontbijtje. Ik heb dan vaak meer trek en deze heerlijke chiapudding met veel fruit is dan ideaal! Voedzaam, lekker en het staat in de ochtend al op mij te wachten. Dit ontbijtje is ook het ideale to-go ontbijtje. Bereid het in een luchtdichte pot en neem de chiapudding de volgende morgen mee wanneer je de deur uit gaat. Dit ontbijtje is ook vegan. Ik ben zelf helemaal geen vegan, maar ik kies steeds vaker bewuster juist wel of juist niet voor een bepaald product. Een echte vegan zal ik nooit worden, maar genieten van dit ontbijtje zal ik zeker!

Wat heb je nodig voor 1 grote portie

  • 1 el lijnzaad
  • 3 el chiazaad
  • 100 ml cashew melk van Alpro (of gebruik een andere plantaardige melk)
  • 1 el mild&creamy van Alpro
  • handjevol blauwe bessen
  • 1/2 banaan in stukjes
  • blaadjes munt
  • 6 frambozen
  • 1 passievrucht
  • ook lekker: Garneer de chiapudding met wat homemade granola!

Stappenplan Chiapudding met veel fruit

Meng de chiazaad samen met de lijnzaad en de cashew melk. Roer alles goed door elkaar zodat de chiazaad en de lijnzaad onder de melk staan. Voeg de Mild&Creamy toe en roer alles nogmaals door. Roer voorzichtig de blauwe bessen erdoorheen en zet het eventjes weg.

Pak een glas of pot en maak een laagje met de banaan. Giet hier overheen de chiapudding en zet het een nachtje weg in de koelkast. De volgende morgen hoef je de chiapudding alleen nog maar te garneren met de frambozen, verse munt en een passievrucht!

Een heerlijk ontbijtje waarmee we ons nog even vol in de zomer wanen en even niet denken aan de herfstachtige temperaturen! Ga jij dit ontbijtje maken? Laat het mij dan weten!

Liefs Janneke

Misschien is dit ook iets voor jou?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.