De zomer lijkt helaas nu echt voorbij en de laatste dagen is het net herfst met al die wind en regen. En hoe zeer ik nog hoop op een Indian summer, geniet ik ook van de gezelligheid die dit weer met zich mee brengt. In de avond met een dekentje op de bank, kaarsjes aan en kopje thee erbij. Ook krijg ik met dit weer meer zin om te gaan bakken. De kruidige baksels mogen weer gemaakt worden en daar word ik wel heel erg blij van! Deze keer maakte ik een herfstbroodje met pumpkin spice kruiden. Geloof me, super lekker!
Wat heb je nodig voor 1 herfstbrood
- 175 gram amandelmeel
- 125 gram roggemeel
- 6 medjoul dadels
- 2 tl bakpoeder
- 1,5 tl pumpkinspice kruiden
- flinke snuf kaneel
- 200 ml cashew melk van Alpro of een andere plantaardige melk
- 3 eieren
- 1 el pindakaas, ik gebruikte de chia pindakaas van Zoetemoed uit Tilburg!
- 35 gram amandelen
- 35 gram walnoten
- 35 gram rozijnen
- Optioneel scheutje honing
- snuf zout
- verschillende zaden en pitten voor de garnering
Stappenplan Herfstbrood
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng de eieren samen met de cashewmelk, de dadels, de pindakaas en eventueel honing in de keukenmachine of blender. Meng in een kom het amandelmeel, het roggemeel, het bakpoeder, het kaneel, de pumpkinspice kruiden en het zout met elkaar. Voeg het eiermengsel toe en meng alles tot een egaal beslag. Voeg de noten en rozijnen toe en giet het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Garneer met verschillende soorten zaden en pitten.
Bak het herfstbrood in ongeveer 45-55 minuten gaar. Laat het goed afkoelen voordat je het brood uit de vorm haalt.
Ga jij dit herfstbrood ook maken? Laat het mij dan weten, vind ik hartstikke leuk!
Liefs Janneke

Een heerlijk kruidig herfstbrood!
Top recept Janneke!
LikeLike
Wat lief! Dankjewel Anne!
LikeLike