Hotspot: De Piushaven in Tilburg + een hele leuke winactie!

De Piushaven is een mooi gebied nabij het centrum van Tilburg. Het gebied is de laatste jaren van een voormalig industriële haven ontwikkeld tot een levendig centrum met veel verschillende horecagelegenheden. Ik kom er graag met mijn gezin en ook voor een avondje uit zonder kids zit je hier helemaal goed.

Bikken&Bakken

Met de kinderen erbij moet het vooral niet te lang duren en daarom ga ik graag naar bakkerij Bikken&Bakken. Het draait hier om de beleving van de klant, ambacht en pure producten. Gijs is vooral fan van de worstenbroodjes en ook voor een lekkere kop koffie met een taartje ben je hier aan het juiste adres. De bakkerij is door een grote glazen schuifdeur gescheiden van de winkel en lunchroom. Hierdoor kun je terwijl je aan het genieten bent van al dat lekkers zien hoe de bakkers aan het werk zijn. Mijn kinderen vinden dit natuurlijk hartstikke leuk! Het is ook fijn dat het personeel mee denkt wanneer je in je eentje met drie kids binnen stapt. Terwijl ik met Freeke bezig was kregen de oudste twee uitleg over de bakkerij en mochten ze een kijkje nemen! Voor mama heel handig en Juul en Gijs genoten volop!

Eethuistwintig

Naast Bikken&Bakken zit Eethuistwintig. Een restaurant met een bijzondere inrichting. Ik heb hier al geregeld geluncht en de kaart is elke keer weer top! Op de site staat dat alle gerechten kunnen worden aangepast op verschillende voedselallergieën en de vegetarische opties zijn ook zeer uitgebreid. Laatst gingen we met het gezin in het weekend een middagje naar de Piushaven en toen het tijd was voor een borrel schoven we hier aan. De borrelkaart is net als de rest van de menukaart zeer uitgebreid en we hadden moeite met kiezen. Ik wilde heel graag de krokante feta wonton proberen met Ras el hanout mayonaise. Deze waren helaas op dus wij lieten ons verwennen en kozen voor de Verwenplank. Een goede keuze, maar ik kom nog zeker terug om de krokante feta wonton te proberen!

6174617296_IMG_0502

De verwenplank met verschillende vleessoorten, een courgette soepje, verschillende kaassoorten, olijven, garnalenkroketjes en bitterballen.

Porto Koffie en ijs

Kinderen en ijs dat is een match made in heaven toch?! Je kunt bij Porto Koffie en ijs terecht voor ambachtelijk Italiaans ijs! Hiernaast hebben ze ook koffie, koeken en andere lekkernijen. Ik zeg match made in heaven voor alle mama’s. Ze gaan nu afscheid nemen van het zomerseizoen, maar ze maken zich klaar voor de koude winterdagen en gaan o.a. verse wafels en soepen serveren. Ik voorzie zeker een toekomstig bezoekje tijdens deze dagen.

Burgemeester Jansen

Bij Burgemeester Jansen kom je voor de rust en gezelligheid. Niet te veel poeha, maar gewoon aandacht voor goede drank en goed gastheerschap. Ook hier komen wij graag met de kinderen, de kasten staan vol met gezelschapsspelletjes en wij, als ouders genieten ondertussen van een lekker drankje. Het assortiment bestaat uit grote en bekende bieren, maar is inmiddels ook aangevuld met kleinere en minder bekende namen.

Gebroeders Hop

Een van die namen zijn de Gebroeders Hop. Oftewel Roel en Sander. Beste vrienden en liefhebbers van speciaal bier. De bieren zijn te kenmerken met de grote hoeveelheden hop die ze er aan toevoegen. Vandaar de naam Gebroeders Hop!

Na veel experimenteren zijn er op dit moment 6 Tilburgse speciaal bieren ontwikkeld. Het eerste bierfestival is inmiddels al geweest, in mei stonden de Gebroeders Hop met verschillende brouwers in de Biertuin bij Café Smederij. Nu ben ik misschien bevooroordeeld omdat een van de gebroeders mijn broer is. Maar tijdens het bierfestival straalde de mannen zoveel enthousiasme uit dat vele andere mensen met mij hun biertjes natuurlijk wilde proberen.

De Grapefruit Coby was het eerste bier dat verkrijgbaar was voor de consument. Bij verschillende horecagelegenheden in Tilburg stonden de flesjes koud of kon je gelijk vers van de tap genieten. Zo ook in de Piushaven bij Burgemeester Jansen en Doncurado. Inmiddels is de El Blanquito ook verkrijgbaar en ik ben benieuwd welk biertje de volgende is! Ben jij benieuwd geworden na het bier van deze twee Tilburgse mannen of wil je weten waar het verkrijgbaar is, neem dan eens een kijkje op hun site.

Winactie

Ik als zus heb de biertjes natuurlijk al vaak mogen proeven en ik ben fan! Nu mag ik twee van jullie ook kennis laten maken met dit Tilburgse bier. Check mijn Instagram voor de voorwaarden!

Dagje Piushaven

De Piushaven bied nog veel meer horecagelegenheden. Heaven’s Kitchen bijvoorbeeld, een plek waar gedanst kan worden maar waar je ook heerlijk van de zon kan genieten op hun kleurrijke terras. Of ga eens langs Huize Geers, een chocolaterie die na ruim 75 jaar nog steeds niets van zijn authenciteit heeft  verloren en waar je terecht kan voor de lekkerste bonbons!

 

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk kun je ook zelf het water op! Varend genieten van het Tilburgse water en wie weet tussendoor een terrasje pikken. Het moge duidelijk zijn, ik ben gek op Tilburg. Heb jij plannen voor een dagje Tilburg ga dan zeker langs de Piushaven en geniet van de gezellige Ambiance!

Liefs Janneke

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.