Granola verveelt nooit als ontbijtje en je kan er eindeloos mee variëren qua ingrediënten. Deze keer maakte ik een granola met koffie smaak! Sounds good right?! Als echte koffieliefhebber moest ik dit natuurlijk een keertje proberen en het resultaat was helemaal top!
Wanneer je zelf je granola maakt is het vaak veel gezonder dan de standaard pakken in de winkel en wanneer je het zelf maakt gaat het ook nog eens zo lekker ruiken in huis! Mijn kinderen krijgen daardoor gelijk trek! Ik zeg aan tafel!
Wat heb je nodig voor een grote voorraad pot Espresso Granola
- 250 gram havermout
- 125 gram ongezouten noten
- 40 gram pompoenpitten
- 2 el lijnzaad
- 50 gram honing
- 7 gram oploskoffie, ik gebruikte de Espresso van Douwe Egbers
- 1 el gesmolten kokosolie
- kaneel naar smaak
- snufje zout
Stappenplan Espresso Granola
Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een grote kom alle droge ingrediënten. Voeg de zonnebloemolie en honing toe en hussel alles goed door elkaar.
Verdeel het granola mengsel op de bakplaat bekleed met bakpapier. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 9/10 minuten. Hussel daarna alles goed door elkaar en bak dan nogmaals 9/10 minuten. Let erop dat de granola niet te donker wordt! Zet eventueel op een lagere stand. Laat de granola goed afkoelen zodat hij extra krokant wordt! Zo lekker van die krokante brokken door mijn bakje Griekse yoghurt! Bewaar de Espresso granola in een luchtdichte voorraad pot.
Ook lekker: Voeg naderhand, wanneer de granola goed afgekoeld is stukjes pure chocolade toe.
Smakelijk!
Liefs Janneke

Iedereen is er hier dol op granola, dus ik ben benieuwd wanneer ik weer nieuwe mag maken!
Klinkt als een hemelse granola. Die chocolade zal het helemaal af maken 😄
LikeLike
Altijd lekker ja! Thnx meid
LikeGeliked door 1 persoon