Quiche met tonijn

 

Vandaag deelt Daphne oftewel @dfreshfood haar eerste recept op mijn blog. Een jonge topsporter met een passie voor gezonde voeding. Geïnspireerd door een gerecht op boodschappen.nl maakte ze deze heerlijke Quiche met tonijn. Benieuwd naar het recept en naar Daphne?! Lees snel verder!

Wat heb je nodig voor 1 quiche

Voor de Bodem:

 • 250 Gr Havermout

 • Zout & peper

 • Oregano of Italiaanse kruidenmix

 • Water

Voor de Vulling

 • 390 gr tonijnmoot uit blik op waterbasis

 • 600 gr Broccoli

 • 100 gr geraspte kaas

 • 170 gr Griekse Yoghurt

 • 4 eieren

 • Oregano of Italiaanse kruiden

 • Rode paprika

 • Rode ui

 • Gedroogde tomaatjes

 • Cherrytomaatjes

 

Stappenplan Power Quiche met tonijn

Verwarm de oven voor om 200 graden.

Meng de havermout met de kruiden en voeg beetje bij beetje het water toe. Het moet uiteindelijk een soepel deeg zijn. Is het deeg te nat, voeg je wat havermout toe en is het deeg te droog voeg je er water aan toe.

Spoel de bakvorm om zodat het vochtig is en druk het deeg uit over de bodem en maak een opstaand randje van ongeveer 2 cm. Breng een pan met water aan de kook en snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 4 min beetgaar. Spoel af onder koud stromen water en Laat de broccoli uitlekken.

Haal de tonijn uit het blik en laat ook uitlekken. Snipper de ui, snij de paprika en gedroogde tomaatjes fijn. Klop de eieren los met de Griekse Yoghurt en voeg de kruiden toe samen met de kaas. Verdeel de groenten en tonijn over de bodem en giet het eimengsel eroverheen. Verdeel nu de cherrytomaatjes over de quiche

Zet de quiche in de oven voor ongeveer 45 minuten op 200 °C. Denk na 30 minuten de taart af me aluminiumfolie. Je kan de quiche één dag van tevoren al maken en afgedekt bewaren in de koelkast, nadat de quiche helemaal is afgekoeld

Tip! Je kan met de ingrediënten eindeloos variëren! Vervang bijv. 50 Havermout voor 50 gr Grof gehakte noten

Wie is Daphne?

Mij naam is Daphne Nierop en ik ben 18 jaar oud. Verder kom ik uit Zaandam en ben ik 1,5 maand geleden begonnen met het online zetten van foto’s en recepten onder het motto dat gezonde recepten makkelijk zijn om te maken, je eindeloos kan variëren en je een stuk energieker in het leven kan staan door voeding. Daarnaast ben ik zelf een topsporter en kan je mijn recepten goed gebruiken als je zelf ook veel sport.

Eigenlijk ben ik al een paar jaar actief bezig om mijn voeding zo te reguleren dat ik optimaal kan presteren in mijn sport. Ik voetbal sinds het begin van dit seizoen in de Eredivisie bij vv Alkmaar (voorheen Telstar/AZ) en heb ik de jeugdselecties van het Nederlands Elftal gezeten. Voor dat ik naar Alkmaar ging heb ik bij het CTO Amsterdam gespeeld voor 3 seizoenen.

CTO Is een Talenten programma in samenwerking met de KNVB om meiden van 15-18 jaar de kans te bieden om alles in hun leven in het teken te zetten van voetbal. Hier is dus een topsportklimaat ontwikkeld waarin je 6x in de week traint, zowel op het veld als in het krachthonk. Voetbal, school en wonen wordt op elkaar afgestemd voor zo min mogelijk reistijd en zoveel mogelijk trainingstijd.

Om dus met volle energie elke dag te kunnen presteren, realiseerde ik me dat voeding hier steeds een belangrijke rol in ging spelen. Kort gezegd ben ik er op die manier ingerold en is mijn passie voor gezonde voeding ontstaan. Ik wilde fitter, sterker en beter in shape komen. De basis ging voornamelijk bestaan uit groenten en daar bouwde ik vooral de eiwitten met daarnaast de koolhydraten omheen.

Mijn doel is om carrière te maken in het voetbal (het liefst in Engeland) en daarnaast de passie voor koken, recepten delen en culinaire fotografie te blijven ontwikkelen en te laten uitgroeien tot hopelijk iets heel moois! Daarnaast zit ik in mijn laatste jaar van het Johan Cruyff College in Amsterdam en hoop ik straks met een diploma op zak de toekomst in te gaan.

Ik vind het super leuk dat ik mijn recepten met jullie mag gaan delen en ik hoop dat jullie er aan de slag mee gaan, ik hoor graag feedback van jullie en schroom vooral niet om me een berichtje te sturen met ideeën, vragen en/of opmerkingen!

Groetjes Daphne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.