Vandaag deelt Daphne haar tweede recept voor mijn blog. Zondag staat bekend als bakdag dus vandaag een gezonde mini appeltaart met een twist! Heerlijk als tussendoortje, ontbijt of vanavond met een kop thee terwijl we allemaal weer massaal genieten van Heel Holland Bakt! Fijne zondag allemaal!
Wat heb je nodig voor 1 mini appeltaart
Bodem
- 1/2 Banaan
- 50 gr Havermout
- 30 gr Pecan Noten
- 1 tl Cacao
- 2 tl Kaneel of speculaaskruiden
- Handje Cranberry’s of rozijnen
- Snufje zout
- Beetje water
Vulling
- Kwarkmengsel
- 150 gr magere Franse kwark
- 1 ei
- 1 tl Baking soda of Bakpoeder
- 40 gr boekweitmeel
- 2 tl Kaneel
- 1 el Stevia poeder of ander zoetmiddel
- Vleugje citroensap
- Snufje zout
Appelmarinade
- 1 appel
- 1 tl Kaneel
- Stevia naar smaak
- Snufje zout
- 1 el water
Stappenplan Mini appeltaart
Verwarm de oven voor om 200 °C
Begin met het snijden van de appel, in zo dun mogelijke plakjes. Voeg daarna de ingrediënten toe voor de appel marinade en zet het mengsel aan de kant.
We gaan nu door naar de bodem. Prak de banaan fijn en hak de Pecan noten grof. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en maak er een soepel deeg van.
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm, ik gebruikte een vorm van 15 cm en zet ook deze aan de kant.
Nu het kwarkmengsel, Voeg alle ingrediënten in de blender tot een glad luchtig geheel.
Verdeel 1/3 van het mengsel over de bodem van de springvorm. Maak daarna van ongeveer de helft van de stukjes appel een mooie laag en verdeel daarna de rest van het mengsel eroverheen. Tik de springvorm aan zodat het mengsel goed tussen de appelstukjes loopt
Verdeel de rest van de appel over de taart en zet in de oven voor 25 minuten op 180°C

Is het geen plaatje?! Smakelijk alvast!
Veel bakplezier!
Een gedachte over “Gezonde mini appeltaart met een twist”