Personal blog: Mijn 5 mooiste momenten als mama

Natuurlijk kan ik veel meer mooie momenten bedenken dan vijf, maar afgelopen week was Juultje fanatiek bezig met het schrijven van allerlei lijstjes. Ze schreef telkens vijf van haar favoriete dingen op en zo kwam ik op het idee voor deze blog. Mijn vijf mooiste momenten als mama! 

  1. De geboorte van mijn kinderen. Eigenlijk zijn dit natuurlijk drie van mijn mooiste momenten, maar dan ben ik wel heel snel klaar met mijn lijstje van vijf. Bij iedere geboorte voelde ik mij gelijk ontzettend trots en was telkens weer op slag verliefd. Na Gijs zijn bevalling voelde ik mij wel extra trots. Gijs kwam op de natuurlijke manier en ik had nu meer het gevoel dat ik het zelf had gedaan. Ik was er ook meer bij dan bij mijn andere bevallingen en maakte alles veel bewuster mee. Als ik heel goed terug ga denken aan mijn bevallingen en de momenten vlak na de geboorte waren heus niet alle momenten even mooi en ik zat ook echt niet constant op een roze wolk. Maar gelukkig, dat was ik zeker en ondanks het herstel van de keizersnede bij Juul en Freeke en de vele kraamtranen overheerste het gevoel van liefde. Want vanaf het moment dat ik mama ben ervaar ik een ander soort liefde. Een liefde die dieper gaat dan ik voorheen voor mogelijk kon houden en waar ik elke dag weer volop van geniet.

  2. Onze eerste vakantie als gezin. Toen Juultje zes maanden oud was gingen wij voor het eerst met z’n drieën op vakantie. We gingen een week naar Domburg en die week was het tropisch warm in Nederland dus beter konden we het niet treffen. Juultje was echt een super makkelijke baby. Je kon haar overal mee naartoe nemen en madam vond werkelijk alles prima. We hebben veel gewandeld, op het strand gelegen, Lekker gegeten, maar vooral echt genoten van elkaar.

  3. Gijs is een echte lieverd. Hij heeft zijn hart op de juiste plaats en is ontzettend sociaal. Elke avond wanneer hij gaat slapen ga ik nog even naar hem toe en dan kletsen we wat en zeg ik vaak dat ik van hem houd. Gijs reageert Altijd met: “Mama we houden van elkaar”. Hij is sowieso van de lieve opmerkingen, wanneer ik beneden kom zegt hij vaak dat ik er mooi uit zie en hij verteld elke dag dat hij nog steeds verliefd op mij is en het jammer vindt dat hij niet ouder is dan papa want dan had hij met mij kunnen trouwen. Dit soort opmerkingen komen hier dagelijks voorbij en ik krijg elke keer weer een glimlach van oor tot oor.

  4. Aan tafel. Wanneer we met z’n allen, als gezin van vijf aan tafel zitten ben ik echt gelukkig! Ja het brengt soms ook de nodige frustraties met zich mee. Ik noem een Juul die minstens twee keer iets omver gooit, een Freeke die het eten het liefst in haar haren smeert of een Gijs die altijd wel iets niet lekker vindt en hier een heel drama van kan maken maar het uiteindelijk toch wel lekker vindt en zeurt dat hij nog meer wil. Maar tijdens deze momenten voel ik wel mij heel rijk als persoon. Een trotse mama met haar gezin aan tafel en ik hoop dat we nog vele chaotische en hectische tafelmomenten mogen beleven!

  5. Bij elke positieve zwangerschapstest was ik weer dolgelukkig! Maar bij Freeke vond ik het misschien wel extra speciaal omdat we het nu konden delen met Juul en Gijs. We vertelde het daarna als eerste tegen mijn ouders en op maandagavond zouden we het bij Max thuis gaan vertellen. Op maandag worden ze altijd door Max zijn vader opgehaald en ik zei nog dat ze niks mochten verklappen. Gijs dacht het heel slim aan te pakken en vertelde opa en oma dat mama iets in haar buik had maar hij mocht niet zeggen wat. Niet helemaal de bedoeling hoe we het wilde gaan vertellen maar wel typisch Gijs, dus eigenlijk heel erg leuk! Het moment dat ik de positieve test in handen had weet ik nog zo goed. Ik kon het niet geloven en was zo blij dat het ons weer gegund was. De reactie van Juul en Gijs maakte het compleet want ze begonnen gelijk plannen te maken over alles wat ze hem of haar zouden gaan leren. En Freeke dingen leren doen ze zeker. Vanaf dag een zijn ze helemaal weg van haar en zorgen als een echte grote broer en zus voor hun kleine zusje.

Wat zijn jouw favoriete momenten van het moederschap? Ik ben er misschien een vergeten. Aan het einde van de dag wanneer iedereen slaapt en het huis weer aan kant is kan ik er echt van genieten om op de bank te ploffen, het liefst met een wijntje erbij. Even niks aan mijn hoofd, niet het woord “mama” horen en even gewoon Janneke zijn. Want hoe leuk het moeder zijn ook is en hoe dol ik ook ben op mijn drie lieve kinderen. Die momenten zonder hen zijn af en toe ook heel erg fijn.

Liefs Janneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.