Daphne is net als ik een enorme pannenkoekenliefhebber en deze week deelt ze maar liefst drie verschillende pannenkoeken recepten! Met verstopte groente en ook een stapeltje voor de sporters onder ons. Dus ik zeg lezen maar en smakelijk alvast!
Voor de verschillende stapels geld dat je alle ingrediënten voor het beslag bij elkaar in een mixer doet en mixt tot een glad beslag. Daarnaast heeft u een steelpan nodig en olijfolie om de pannenkoekjes in t bakken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Heeft u een opmerking? Reageer dan gerust!
Wortel pannenkoeken
- 40 gr Havermout
- 100 gr wortels
- 1 tl Baking soda of Bakpoeder
- 60 ml Water
- 1 ei
- ¾ tl Komijnzaad
- Honing (Optioneel)
Garneertip: met Griekse yoghurt, cacao, blauwe bessen en wat granola.
Tip: Als je de ingrediënten verdubbeld of zelfs verdrievoudigd heb je een heerlijk voorraadje voor de aankomende dagen. Ze zijn makkelijk mee te nemen en ook lekker als tussendoortje op je werk!
Spinazie pannenkoeken
- 2 eieren
- 30 gr Boekweitmeel
- 60 gr verse Spinazie
- 50 gr Havermout
- 15 gr gebroken lijnzaad
- 1 tl Baking Soda of Bakpoeder
- Peper en zout naar smaak
Tip: Ze zijn Ideaal om je dag mee te beginnen en je heb je gelijk al 60 gr (!) Groenten binnen. En dat voor een ontbijt 😉
Dadel Pindakaas Pannenkoeken
- 40 gr havermout
- 25 gr dadels
- 2 eiwitten
- 1 tl speculaaskruiden
- 20 gebroken lijnzaad
- 2 tl cacao
- 1 el 100 % pindakaas
- 1 tl baking soda of bakpoeder
- 100 gr plantaardige melk
Tip! Heb je een zware dag of een zware training ingeplant? Dan zijn deze pannenkoeken ideaal! Energiebommetjes zijn het gegarandeerd en het is nog verantwoord ook!
Daphne deelt op haar instagram de mooiste food foto’s en de lekkerste recepten. Neem vooral eens een kijkje op haar instagram!
Liefs Janneke
Hi Janneke, je dadel pindakaas pannenkoeken smaken heerlijk. Alleen de structuur is erg plakkerig en daardoor moeilijk om mooie pannenkoekjes te maken. Hoort dat zo, of mis ik een ingrediënt? Liefs Inge
LikeLike
Hoi Inge, het recept is van Daphne. Ik heb het haar gevraagd. Misschien iets meer havermout toevoegen. Of gebruik wat meer melk. Hoe meer melk je gebruikt, hoe dunner het beslag. Ik heb soms ook met pannenkoeken dat het beslag wat dikker, plakkerig of korrelig is. Ik bak ze vaak op laag vuur en gebruik een juslepel voor de juiste hoeveelheid. Wanneer de bovenkant wat droger wordt draai ik ze om. Als ik nog een goede tip van Daphne hoor,laat ik het je hier weten!
LikeLike