Wat doe je als je heel veel bananen hebt die op moeten? Juist! Een bananenbrood bakken! Terwijl ik mijn bakblik uit de kast wilde halen viel de muffinvorm naar beneden, iets met te volle kastjes en te veel bak spullen hebben. Dus het werden uiteindelijk Bananenbroodmuffins! Ze smaakte heerlijk en ook lekker zoet door de blauwe bessen. Wil jij deze ook gaan maken? Lees dan mee!
Wat heb je nodig voor 6 grote muffins
- 3 eieren
- 3 rijpe bananen
- 9 dadels
- 100 gram rijstmeel (of amandelmeel)
- 100 gram speltmeel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl vanille extract
- 2 el Griekse yoghurt
- 100 gram blauwe bessen
- handvol walnoten
Stappenplan bananenbroodmuffins
Meng de eieren samen met de bananen, Griekse yoghurt en vanille extract in een keukenmachine of blender. Voeg de dadels in stukjes toe en meng alles tot een egaal mengsel.
Meng in een kom de rijstmeel met het speltmeel, het zout en het bakpoeder. Voeg hierbij het bananenmengsel en roer alles goed doorelkaar. Voeg als laatste de blauwe bessen en walnoten toe en roer deze met een spatel door het beslag.
Verdeel het beslag over 6 muffinvormen. Ik gebruikte een siliconen muffinvorm. Bak de Bananenbroodmuffins in ongeveer 30-35minuten gaar.
Laat de muffins afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. Je kunt de muffins goed 2 dagen bewaren in de koelkast of vries ze in. Hier waren ze binnen no time op en ook de kleinste, Freeke vond ze super lekker! Veel bakplezier en smakelijk alvast!
Liefs Janneke