Wat heb je nodig voor 1 vers brood
- 150 gr Tarwemeel
- 150 gr Havermout
- 75 gr gebroken lijnzaad
- 3 tl Baking soda
- 350 ml water
- 1 tl zout
Extra
- Kom
- Ovenbestendige kom met kokend water
Stappenplan
Verwarm de oven voor op 225 °C
Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom,
Tip: Ik zou de Baking soda eerst even zeven om klontjes te voorkomen
Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een zo soepel mogelijk deeg
Tip: Voeg water toe, maar kijk uit dat het niet te nat word, je hoeft niet perse alle 305 ml water te gebruiken
Leg op een bakplaat met bakpapier. Zet het brood in de oven met een oven bestendige kom met kokend water. Haal na 10 min. De kom met water eruit en bak voor 20 minuten verder.
Tip: het is een vrij compact/stevig brood waarin ik persoonlijk kleine plakjes er vanaf het lekkerst vind; Maar dat is aan u natuurlijk!
Het is ook heerlijk om meer kruiden aan het brood toe te voegen zodat je een lekker hartig brood krijgt. Denk bijv. aan Oregano of Italiaanse kruiden. Hou je meer van een Zoet brood? Denk dan bijvoorbeeld aan Stevia, honing of dadelstroop. Duik de keuken in en Wees Creatief en Geniet er vooral van!
Wat heb je nodig voor de hazelnootpasta
- 100 gr Hazelnoten
- 35 gr Cacao
- Sojamelk of een andere plantaardige melk
- Snufje Zout
Stappenplan Hazelnootpasta
Laat de hazelnoten ongeveer een uurtje weken in het water. Hierdoor worden de hazelnoten wat zachter. Het hoeft niet perse, maar er komen meer smaken vrij op het moment dat je het wel doet.
Rooster de Hazelnoten in een koekenpan.
Als je de hazelnoten hebt laten weken, dep ze dan droog voordat je ze in de koekenpan doet
Maal de Hazelnoten fijn met een snufje zout in de mixer en voeg daarna om en om een deel van de cacao en melk erbij. Doe dit totdat je de smaak goed genoeg vindt en het een gladde massa is geworden.
Tip: Bewaar de hazelnootpasta in de koelkast aangezien er melk inzit.
Heel veel bakplezier en alvast smakelijk eten! Laat je weten wanneer je het brood en/of de hazelnootpasta hebt gemaakt? Dat vind ik hartstikke leuk!
Groetjes Daphne