Avocado banaan kwarktaartje

Daphne deelt vandaag wel een heel leuk en lekker recept met jullie; een healthy kwarktaartje met avocado en banaan! Avocado is een vrucht die niet alleen erg lekker is, maar ook veel gezondheidsvoordelen heeft. De avocado is van nature rijk aan omega-3 vetzuren; goed voor het hart, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en je huid. Het vet in de avocado zorgt voor een verzadigd gevoel waardoor je minder snel gaat snacken. Het zit boordevol vitaminen en mineralen en is daarnaast ook ideaal voor zwangere vrouwen doordat ze rijk zijn aan foliumzuur. Je kunt de avocado voor vele gerechten gebruiken. Denk aan de bekende guacamole, in een smoothie of in een babyhapje. Daphne verwerkte het voor dit recept in een kwarktaartje en je eet dit taartje als tussendoortje, na het sporten of als ontbijt! Een ideale start van de dag! Wat heb je nodig voor 1 kwarktaartje

De bodem

  • 80 gram gemalen havermout

  • 20 gram gebroken lijnzaad (geen lijnzaad in huis? gebruik dan extra havermout)

  • 40 gram gehakte walnoten

  • 20 gram cacao

  • snufje zout

  • water

Vulling

  • 1/2 avocado (vers of bevroren)

  • 1/2 banaan (vers of bevroren)

  • 500 magere franse kwark

  • 4 gelatine blaadjes

  • 2 el dadelstroop

  • handje verse spinazie

Stappenplan kwarktaartje

De bodem
Verwarm de oven voor op 180 °C
Mix alle ingrediënten voor de bodem met elkaar en voeg water toe tot dat je er een deeg van kan maken. Verdeel de deegbal over de bodem van de springvorm. Bak de bodem ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem helemaal afkoelen voor je de vulling erbij doet

De vulling 
Leg de gelatineblaadjes in koud water voor 5 min.
Mix ondertussen alle ingrediënten voor de vulling in de blender tot een glad mengsel.
Knijp de gelatineblaadjes uit en Verwarm een pannetje met 10 el water. Leg hier de ggelatineblaadjes in en roer tot de blaadjes er helemaal doorheen geroerd zijn. Het water mag niet koken!
Giet het gelatinemengsel in de vulling en mix alles door elkaar.
Giet de vulling over de afgekoelde bodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Tip: Maak het kwarktaartje de avond van te voren zodat je in de ochtend gelijk kan beginnen! ontbijten met taart! Wie wil dat nou niet?!
Tip: je kan het taartje ook op laten stijven in de vriezer! Dan heb je een ijstaart! Leuk als dessert bijvoorbeeld.

Ga jij dit avocado banaan kwarktaartje maken? Laat het dan weten via de reacties of via Instagram!

Liefs Janneke

Misschien is dit ook interessant voor jou

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s