Personal blog: Ik ben zo’n moeder die….

 Vandaag weer een persoonlijke blog over het moederschap. Door Mathilde van Coffee and Kids werd ik getagd om een lijstje in te vullen over wat voor moeder ik ben. Zoveel opvoed theorieën en we willen het als mama allemaal zo goed mogelijk doen, maar als ik namens mijzelf spreek doe ik vaak ook maar wat. Daarom vond ik het des te leuk om even stil te staan bij verschillende onderwerpen betreft het ouderschap en zie hier mijn versie van: Ik ben zo’n moeder die…

Ik ben zo’n moeder die vindt dat haar kinderen moeten sporten. 

Ja, dat ben ik! Gijs zit vanaf zijn 3 jaar al op judo en destijds had hij echt iets nodig om buitens huis zijn energie kwijt te raken. Juultje heeft twee jaar op ballet gezeten en zit sinds 1,5 jaar op tennis. Ik vind het vooral belangrijk dat ze plezier hebben in het uitoefenen van een sport, maar dat ze ook bewust worden van hun keuzes. Wanneer ze iets gekozen hebben dan ga je er ook voor en maak je sowieso het seizoen af. Naast de zwemles vind ik op dit moment 1 sport voldoende. Ze zouden het liefst zo veel meer willen doen, maar er moet ook ruimte zijn voor andere dingen en het moet vooral geen moetje worden.

Ik ben zo’n moeder die zich bemoeit met de uitnodigingen van het kinderfeestje.

Ja, ik denk het wel. Vorig jaar wilde Gijs een kindje uitnodigen waar hij nog nooit mee had gespeeld en hij sprak er ook nooit heel positief over. Gijs kennende wil hij vooral niemand kwetsen en ik probeer dit dan wel subtiel te sturen zodat hij de kindjes uitnodigt die hij ook echt wil uitnodigen.

Ik ben zo’n moeder die na het avondeten niet kan wachten totdat haar kids op bed liggen.

Ja en nee. Doordeweeks kan ik vaak niet wachten. Vooral de dinsdag is een hectische dag hier in huis. Ik werk tot 18.00 en Max rent heel de middag van het ene naar het andere clubje en eer we gegeten hebben is het vaak al 19.00. Op dit soort dagen ben ik blij als alles te bed ligt maar ik kan ook echt genieten van de weekenden of de vakanties dat ze langer op mogen blijven en we bijvoorbeeld gezellig samen een film kijken, samen extra lang boekjes lezen of met z’n allen gaan sjoelen of een gezelschapsspelletje aan tafel.

Ik ben zo’n moeder die alleen de leuke dingen wil doen op school.

Om heel eerlijk te zijn ben ik niet zo’n actieve hulpmoeder. Ik probeer dat wel te compenseren door mee te helpen aan de poetsavonden en ben een keertje mee geweest met een uitje. Het is nu ook niet heel handig met Freeke die ik dan natuurlijk ook mee moet nemen en omdat ik de dagen dat ik werk hier een huis vol met kids heb geniet ik ook van de momenten dat ik even alleen ben met Freeke.

Ik ben zo’n moeder die helemaal niet mee wil op schoolreisje.

Hell No! Sorry maar dit is echt  niet aan mij besteed. Met de gastkindjes ga ik er graag op uit en onderneem ik zat leuke activiteiten waaronder ook uitjes. Maar om met een groepje drukke schoolkinderen door een pretpark te lopen zie ik niet zo zitten. Nu heb ik wel een man die dit wel ziet zitten dus ik kom er goed mee weg denk ik dan maar.. En echt respect voor alle ouders die elk jaar weer mee gaan op schoolreisje!

Ik ben zo’n moeder die soms maar met een half oor luistert.

Ja. Ik zorg wel dat ik de laatste tijd steeds vaker mijn telefoon bewust weg leg en niet afgeleid ben. Maar toch moet je vaak snel even dat mailtje beantwoorden, Max een appje sturen of hij nog wat meeneemt van de winkel, etc. En Gijs heeft er ook een handje van om ontzettend langdradig te praten. Ik kan ondertussen gewoon even naar boven gaan om een wasmand te halen en geloof me ik heb niks gemist van het verhaal.

Ik ben zo’n moeder die regelmatig roept: jongens ga lekker naar buiten.

Soms als ze zich ‘vervelen’ en ze zijn echt aan het hangen terwijl het buiten heerlijk is zeg ik wel van “hey ga eens wat actiefs doen. Hup naar buiten!” Maar het komt ook vaak voor dat ik lekker buiten zit en dat ze binnen zo fijn aan het spelen zijn en dan vind ik dat ook helemaal prima! Het is niet dat ze perse naar buiten moeten.

Ik ben zo’n moeder die heel erg kan genieten van me-time.

Zeker weten! Ik denk ook dat ik een leukere mama ben wanneer ik ook goed voor mijzelf zorg. Dit hoeft echt niet altijd buitens huis te zijn. Ik kan ook genieten van een lekker bad met een goed boek. Maar ook avondjes weg met vriendinnen of een avondje uit met manlief vind ik heerlijk. Hierdoor voel ik mij weer even Janneke en ben ik weer de happy mom voor m’n kinderen.

Wel geniet ik steeds meer van de momenten met de kinderen en verkies ik een midweek Centerparcs boven een weekendje met Max of vriendinnen. Ik ben oprecht blij als ze er bij zijn maar af en toe die momenten voor jezelf nemen zijn zeker belangrijk en zal ik ook altijd blijven doen.

Ik Ben zo’n moeder die een hekel heeft aan zwemmen.

Ja!!! Gelukkig zitten bij Juul de zwemlessen er op, maar na 2 jaar heeft Gijs nog steeds geen diploma. Heel leuk kwamen ze na een dik jaar met de opmerking dat Gijs zijn slag verkeerd had aangeleerd. Ik was in de veronderstelling dat de zweminstructeur zwemles gaf en niet Gijs… En laten we niet beginnen over de discussies dat we toch echt z’n haar moeten wassen of dat ik hierbij zelf zeiknat werd. Nee zwemles is niet mijn ding en ook hierbij heb ik het geluk dat Max voortaan mee naar de zwemles gaat. En die ene keer dat ik mee ga, gaat Freeke met Juultje naar de kidsclub en terwijl Gijs aan het zwemmen is geniet ik van een heerlijke soja latte en de rust..

Ik kan niet wachten totdat Gijs zijn diploma heeft en het einde is in zicht want meneer zit in het laatste badje! Over een paar jaar mogen we weer met Freeke, maar daar denken we gewoon nog niet over na.

Ik ben zo’n moeder die alles vergeet.

Dat ligt eraan, maar in principe onthoud ik best veel. Ik ben van de lijstjes, planborden en mijn agenda houd ik ook goed bij. Ook lang leve de WhatsApp groepjes waarin nog wordt herinnerd wat de kinderen mee moeten nemen die ochtend naar school. Laatst ben ik wel vergeten dat de kinderen een studiedag hadden. Op dat moment was ik met zoveel andere zaken bezig. ons huis stond net in de verkoop en dan ben ik daar zo mee bezig dat ik andere zaken wel eens wil vergeten.

Ik ben zo’n moeder die vooral heel erg geniet van het mama zijn. 

Dit waren mijn antwoorden en ik ben ook benieuwd naar die van jou! Ik weet dat ik het lang niet allemaal perfect doe en dat vind ik ok. Ik doe mijn best en perfect zijn is eigenlijk ook maar saai 😉 Ik heb drie kinderen die hun mooie lach elke dag laten zien. Ze komen met de mooiste verhalen uit school en soms luister ik wat minder aandachtig en een ander moment ga ik helemaal mee in hun fantasievolle avonturen. Het moederschap kun je ook zien als een groot avontuur met mindere momenten en momenten die het allemaal waard zijn.

De foto’s die je in deze blog ziet zijn gemaakt door de lieve Bernadette van LensBfotografie! Zij maakt echt prachtige foto’s! De kinderen voelden zich gelijk oP hun gemak bij haar en ik vond het vooral heel erg mooi dat hun eigen karaktertjes zo goed naar voren kwamen op de foto’s.

Liefs Janneke

Mijn trots!

6 gedachtes over “Personal blog: Ik ben zo’n moeder die….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.