Personal blog: Mama-dochter interview

Juul en ik waren laatst in de middag met z’n tweetjes alleen thuis. Max was met Gijs en Freeke boodschappen doen en zo hadden wij even quality time met elkaar. Juul begon mij allemaal vragen te stellen. Vond ik vroeger groen ook al zo’n mooie kleur, was ik meteen op papa verliefd en wilde ik altijd al gastouder worden? We waren gezellig aan het kletsen en zo kwam ik op het idee voor deze blog: een mama-dochter interview! 

Hoe vind je mij als mama?

Leuk, lief en gezellig.

Wat vind je dat mama goed doet?

Ik vind het fijn dat je veel met mij knuffelt en mij vaak nog helpt met bijvoorbeeld brood smeren en spullen voor school klaarzetten. Samen tekenen vind ik het allerleukst en dat kun je ook heel goed.

Wat vind je dat mama minder goed doet?

Ik vind het niet leuk dat veel kinderen uit mijn klas een eigen telefoon hebben en ik niet en soms leg je me te snel in bed. Niet te vroeg bedoel ik, maar dan doe je het heel vlug en snel.

Wil jezelf ooit mama worden? Zo ja, waarom?

Ja! Omdat mij dat heel erg leuk lijkt en dat ik dan lekker fijn met mijn eigen kinderen kan spelen.

Wat vind je mama’s mooiste eigenschap?

 Dat je altijd blij en vrolijk bent.

Wat zou je heel graag van mij willen weten?

Hield je vroeger ook van tekenen? Ja! Tekenen is al sinds ik jong ben een van mijn grootste hobby’s.

Wat denk je dat het leukste is aan mama zijn?

Dat je lekker met je kindjes kan spelen en dat je een eigen huis hebt. En dat je elke avond zelf kan kiezen wat je eet.

Wat zou je dan kiezen als avondeten?

Pasteitjes, Tomatensoep met pesto, pasta en boerenkool en in het weekend friet en pizza!

Stel je zou een dag met mama mogen ruilen. Wat zou je dan gaan doen?

Vuurwerk aansteken, uiteten met vrienden en vriendinnen en auto rijden. En op vliegvakantie zonder papa en mama maar met een vriendje of vriendinnen.

Wat denk je dat mama zal gaan doen als ik weer een dagje kind mag zijn van bijna 8?

Tekenen, de Kleine Zeemeermin kijken en meezingen met Kinderen voor Kinderen.

Wat is je mooiste herinnering aan wat je met mama samen hebt gedaan?

Samen een dagje naar Amsterdam waar we gezellig hebben gegeten en gewinkeld. Ik vond vooral de cheesecake lekker en de treinreis was heel gezellig omdat we heel veel hebben gekletst!

Wat zou je graag nog eens willen doen met mama?

Samen met z’n tweeën met  het vliegtuig naar Spanje en daar lekker veel zonnen en zwemmen!

Ik zeg goed idee Juul! Deze blog was zo leuk om te schrijven en tegelijk een mooie manier om iets meer over de gedachten van je kind te weten te komen. Je ziet ze af en toe naar je kijken en je vraagt je af wat er allemaal in hun hoofdje omgaat.  We zullen het waarschijnlijk nooit helemaal weten maar door dit interview weet ik wel dat mijn dochter mij leuk, lief en gezellig vindt! Heb ik dat maar mooi meegenomen!

Liefs Janneke

 

 

 

 

4 gedachtes over “Personal blog: Mama-dochter interview

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.