Vandaag wel een heel erg lekker recept met jullie! Ijsmuffins! Ideaal als dessert voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Daphne deelt twee verschillende varianten en beide zijn ook nog een verantwoorde keuze! Wat heb je nodig voor 6 mini Frambozen Ijsmuffins
Bodem:
- 10 gram geraspte kokos
- 30 gram havermout
- 5 gram zaden, bijvoorbeeld lijnzaad
- 8 gram cacao
- 65 gram ontpitte dadels
- 1 el dadelstroop
Vulling:
- 100 gram diepvries frambozen
- 12 gram goji bessen
- 4 gram stevia
- 200 gram magere kwark
- Voor de toppings: 80 gram pure chocolade en een plantaardige melk
Wat heb je nodig voor 6 mini Mandarijn Ijsmuffins
Bodem:
- 10 gram geraspte kokos
- 30 gram havermout
- 5 gram zaden, bijvoorbeeld lijnzaad
- 65 gram gedroogde abrikoos
- 1 el honing
Vulling:
- 100 gram bevroren mandarijn
- 4 gram stevia
- 200 gram magere kwark
- Voor de topping: 80 gram pure chocolade en een plantaardige melk
Stappenplan Ijsmuffins
Mix alle ingrediënten voor de bodem in de mixer tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en druk dit vervolgens goed aan. Zet de muffinvormpjes in de koelkast en ga verder met de vulling. Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel en verdeel dit over de muffinvormpjes. Zet het minimaal twee uur weg in de vriezer. Optioneel kun je een laagje chocolade toebrengen. Smelt de chocolade au bain marie en voeg een scheutje plantaardige melk toe. Goed roeren en garneer hiermee de ijsmuffins. De chocolade laten afkoelen en genieten maar!
Daphne is bezig met een Avokerst menu! Een Kerstmenu waarin de avocado centraal staat. Ik ben sowieso al heel benieuwd en ik hoop jullie ook!
Liefs Janneke