Ijsmuffins

Vandaag deelt Daphne wel een heel erg lekker recept met jullie! Ijsmuffins! Ideaal als dessert voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Daphne deelt twee verschillende varianten en beide zijn ook nog een verantwoorde keuze! Wat heb je nodig voor 6 mini Frambozen Ijsmuffins

Bodem:

  • 10 gram geraspte kokos

  • 30 gram havermout

  • 5 gram zaden, bijvoorbeeld lijnzaad

  • 8 gram cacao

  • 65 gram ontpitte dadels

  • 1 el dadelstroop

Vulling:

  • 100 gram diepvries frambozen

  • 12 gram goji bessen

  • 4 gram stevia

  • 200 gram magere kwark

  • Voor de toppings: 80 gram pure chocolade en een plantaardige melk

Wat heb je nodig voor 6 mini Mandarijn Ijsmuffins

Bodem:

  • 10 gram geraspte kokos

  • 30 gram havermout

  • 5 gram zaden, bijvoorbeeld lijnzaad

  • 65 gram gedroogde abrikoos

  • 1 el honing

Vulling:

  • 100 gram bevroren mandarijn

  • 4 gram stevia

  • 200 gram magere kwark

  • Voor de topping: 80 gram pure chocolade en een plantaardige melk

Stappenplan Ijsmuffins

Mix alle ingrediënten voor de bodem in de mixer tot een plakkerig geheel. Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en druk dit vervolgens goed aan. Zet de muffinvormpjes in de koelkast en ga verder met de vulling. Mix alle ingrediënten voor de vulling tot een glad mengsel en verdeel dit over de muffinvormpjes. Zet het minimaal twee uur weg in de vriezer. Optioneel kun je een laagje chocolade toebrengen. Smelt de chocolade au bain marie en voeg een scheutje plantaardige melk toe. Goed roeren en garneer hiermee de ijsmuffins. De chocolade laten afkoelen en genieten maar!

Daphne is bezig met een Avokerst menu! Een Kerstmenu waarin de avocado centraal staat. Ik ben sowieso al heel benieuwd en ik hoop jullie ook!

Liefs Janneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.