Personal blog: Een terugblik op 2017

Vandaag is het 31 december en alweer de laatste dag van het jaar.  De champagne staat gekoeld, op naar een mooie avond en naar een nieuw jaar! Voordat we dat doen blik ik  terug op het afgelopen jaar, op Instagram vliegen de best 9 foto’s je om de oren en ook ik maakte dit jaar weer zo’n collage. Het resultaat: alleen maar foodpics. Super leuk natuurlijk en ik ben ook trots op deze foto’s, maar vandaag deel ik mijn persoonlijke best nine met jullie! Mijn favoriete foto’s van het afgelopen jaar. Foto’s waardoor een herinnering blijvend is geworden en ik met een glimlach terug denk aan de vele mooie momenten van 2017. 

 

Freeke werd afgelopen zomer alweer 1 jaar! Op haar verjaardag maakte ik deze foto. Ze had een echte feestjurk aan, uitgekozen door haar grote zus samen met oma. Ik kreeg deze jurk toen Freeke nog in mijn buik zat en Juultje kreeg dezelfde jurk toen Freeke werd geboren. Twee tule zuurstokjes bij elkaar en eigenlijk helemaal niet handig met Freeke doordat ze er telkens op ging staan, maar wat zagen ze er super leuk uit samen en wat was Juultje een trotse grote zus deze dag.

Twee weken voor haar verjaardag begon Freeke voorzichtig met lopen en inmiddels klimt ze gerust op de grote tafel omdat daar dan nu net de chocoladekransjes op staan. Ze is een meisje met een sterke wil en een mooie lach. Die lach weet ze ook goed te misbruiken maar dat terzijde. Af en toe is het ook wennen weer zo’n kleintje in huis, maar ik zou niet anders willen. Ik ben benieuwd naar haar ontdekkingsavonturen in 2018, naar de woordjes die ze allemaal gaat zeggen en hoe ze zal gaan veranderen in een peuter!

Vakantie

Afgelopen jaar hebben we als gezin weer mogen genieten van de vakanties samen. In de meivakantie gingen we naar Luxemburg en in de zomer naar het zonnige Frankrijk. Juul en Gijs worden steeds zelfstandiger en je ziet ze gewoon genieten op vakantie. Die momenten zijn voor mij toch het meest waardevolst. Even weg van alles en echt de hele dag aandacht voor ons gezin. Je hoeft niet zoals thuis nog zoveel dingen te doen, maar kunt echt genieten van de tijd met elkaar, het heerlijke weer en het Franse wijntje wat daar natuurlijk bij hoort.

Deze Foto maakte ik tijdens de vakantie in Frankrijk, in het plaatsje Labeaume in de Ardèche. Ook al wilde Juul en Gijs liever de hele dag op de camping blijven, ze genoten zichtbaar van de mooie straatjes. Daarna gezellig uiteten op het mooie plein met live muziek en uitzicht op de Ardèche maakte het helemaal af. Oh ja, dat ijsje deed natuurlijk ook wonderen.

Net als Juul en Gijs genoot ook Freeke van de vakantie. Aan aandacht kwam haar niks te kort, de ijsjes kon ze ook waarderen en in het zwembad dacht ze dat ze zelf wel kon zwemmen en stapte op handen en voeten zo door het pierenbadje. Op deze foto stond ze bij haar lievelingsstukje van het zwembad; de sproeiers! Zo leuk om haar zo te zien genieten, nergens bang voor en werkelijk constant lachen.

Komende zomer gaan we voor drie weken weer naar Camping Les Coudoulets. Ik kijk er nu al naar uit!

Juultje We blijven in de waterpret foto’s want deze foto van Juul, gemaakt op de laatste dag van de zomervakantie, vind ik zo mooi! Echt hoe ze is en hoe een kind hoort te zijn. Hardop lachen, genieten en nog niet denken aan de dag van morgen. Een dag later startte ze in groep 5 en wat is ze veranderd in de afgelopen maanden. Ze wordt nu echt een stuk wijzer en hoewel het van mij soms wat langzamer mag gaan, geniet ik van de gesprekken die we tegenwoordig hebben, de eigenwijze praat die ze heeft en de jonge meid die ze aan het worden is.

Mijn Trots! Op de foto staat het al: mijn trots! Deze foto is afgelopen Moederdag gemaakt. Een dag net als ieder ander, maar wanneer ze toch net even wat liever zijn. Ook een dag waarbij ik stil sta dat zwanger worden en blijven helaas niet vanzelfsprekend is. Een dag waarop ik me extra realiseer hoe gezegend ik ben.

 

 

 

Fotoshoot

Afgelopen herfst had ik een fotoshoot met Bernadette van Lens B Fotografie. Stuk voor stuk prachtige foto’s en ik zou deze best nine ook alleen met haar foto’s kunnen vullen want ik kan gewoon niet kiezen welke ik het mooiste vind. Ik koos nu voor deze foto omdat ze daar allemaal op staan. Ze staan er op zoals ze zijn; Freeke de kleine ondeugd, Gijs de lieve jongen die het iedereen naar zijn zin wil maken en Juultje die goed weet wat ze wil, nadenkt over alles en een hartje van goud heeft.

Ook koos ik voor deze foto van Juul en mij samen. Een pure foto met een oprechte lach die de band tussen Juul en mij perfect laat zien. Ik kan niet wachten om straks in ons nieuwe huis deze foto’s een mooi plekje te geven!

De herfst  met zijn prachtige kleuren. Wat is het dan toch mooi buiten. Deze foto maakte we op een zondag tijdens een van onze vele wandelingen van afgelopen jaar. Je ziet Gijs op de achtergrond genieten en ook Freeke ging op onderzoek uit. Alles wat Gijs kan, kan ik ook is haar motto. Het resultaat was een lief schattig meisje helemaal onder de modder… Gelukkig hebben we een wasmachine!

Nederland werd verrast door een hoop sneeuw begin december. Het resultaat was een magisch winterwonderland en wat hebben we genoten! Deze foto van Gijs vind ik zo leuk! Hij kwam net met zijn slee van de heuvel af en vond het heerlijk al die sneeuw! Ondanks de kou kregen we Gijs echt niet naar binnen en hij heeft optimaal van het mooie winterweer genoten en kan niet wachten op de volgende berg sneeuw!

Dit was mijn persoonlijke best nine. Leuk om op deze manier stil te staan bij de mooie momenten van het afgelopen jaar. 2018 wat ga je ons brengen?

Sowieso een verhuizing. Al jaren hebben Max en ik het erover om te gaan verhuizen. Er was altijd wel een reden om het niet te doen, maar dit jaar hebben we toch besloten om ons huis te koop te zetten en het was echt binnen no time verkocht! Ondertussen hebben wij ook een ander huis gekocht en ik kan niet wachten om daar in februari aan de slag te gaan!

In maart gaan wij ons huidige huis verlaten en dit geeft mij ook wel een dubbel gevoel. Ontzettend blij en dankbaar dat we een nieuw avontuur aan gaan. Maar ook raar om ons eerste echte huis te gaan verlaten. Het huis waarin zoveel mooie herinneringen zijn gemaakt. In dit huis kwam ik als jonge twintiger die nog zo naïef in het leven stond en in maart verlaat ik het huis als een vrouw, als moeder van drie kinderen, maar vooral als een persoon die meer bewust is van hetgeen wat ze heeft.

Begin dit jaar ben ik ook gestart met mijn eigen blog. Op Jannekekoijen.nl deel ik veel recepten, fijne producten, een gezellige dosis mamatalk en tips en trucs  voor het dagelijks leven van een mama. In 2018 wil ik hier vooral mee verder gaan. Ik geniet van het schrijven en ben dankbaar voor de mensen die mij volgen, de mensen die mij inspireren en voor de mensen die ik via mijn blog en social media heb mogen leren kennen.

Voor iedereen een hele fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2018!

Liefs Janneke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 gedachtes over “Personal blog: Een terugblik op 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.