Mango Chia Ontbijtje

De feestdagen zijn weer voorbij, het is alweer 3 januari 2018! Back to normal life! Allereerst de beste wensen allemaal. Na al dat vele eten van de afgelopen maand ben ik wel weer toe om weer meer healthy te gaan deze maand. De sportschool wordt na een lange stilte weer bezocht en de kerstbroden en croissantjes maken plaats voor gezonde ontbijtjes. Vandaag deel ik een gezond en ook heel lekker ontbijtje: Een chiapudding met mangopuree, stukjes peer en kokos. Een echt powerontbijt!

Ideaal voor na het sporten en om de dag goed mee te beginnen. Je maakt het gemakkelijk de avond van te voren en in de ochtend kun je gelijk aan tafel of neem het mee voor onderweg. Benieuwd naar dit tropische powerontbijtje?! Lees dan snel mee!

Wat heb je nodig voor 1 portie

  • 3 el chiazaad
  • 150 ml sojamelk of een andere plantaardige melk
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 1/2 el kokosrasp
  • optioneel een beetje honing
  • 1/2 mango
  • 1 peer

Stappenplan Mango Chia Ontbijtje

Doe in een grote jar of beker het chiazaad plus de kokosrasp en voeg hierbij de melk en de Griekse yoghurt. Roer goed door zodat alle chiazaadjes  onder het yoghurtmengsel staan. Voeg eventueel wat honing toe. Zet de chiapudding voor een nachtje in de koelkast.

Ik maak het ontbijtje meestal de volgende morgen verder af. Dan vind ik het lekkerder, maar mocht je haast in de ochtenden hebben dan kun je het ook al in de avond verder afmaken.

Snijd de mango in stukjes. Bewaar een paar stukjes voor de garnering en pureer de rest met de blender samen met een halve geschilde peer. Snijd de andere helft van de peer in kleine stukjes. Pak een schone Jar of beker en begin met laagjes te maken. Ik begon met de chiapudding, daarna wat mango/perenpuree, de stukjes peer en zo doorgaan totdat alles op is. Garneer met de overgebleven stukjes mango en kokosrasp en klaar is je ontbijtje!

Ga jij dit Mango Chia ontbijtje maken? Laat het mij dan vooral weten via Instagram of Facebook. Vind ik hartstikke leuk

Liefs Janneke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.