Vandaag een bananenbrood gemaakt van amandelmeel en daarom ook glutenvrij. Lekker zoet door de cranberries en super makkelijk om te maken! Mijn kinderen kregen het deze week mee in de lunchtrommel, de gastkindjes genoten van een stukje met een kindercappuccino, oftewel ik mag weer een nieuwe maken want hij is alweer op.
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood
- 2 rijpe bananen
- 3 eieren
- 200 gram amandelmeel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- 1 el chiazaad
- 1 el lijnzaad
- 2 el honing
- 50 gram gedroogde cranberries
- 1 el pompoenpitten
- amandelschaafsel voor de garnering
Stappenplan Bananenbrood
Meng in een blender of in een keukenmachine de eieren samen met de bananen. Voeg hierbij de honing, het amandelmeel, het bakpoeder het zout en meng alles goed door elkaar.
Voeg het chiazaad, lijnzaad, pompoenpitten en de cranberries toe en roer deze met een lepel of spatel door het beslag. Vet een cakeblik in met wat kokosolie of gebruik bakpapier. Giet het beslag hierin en garneer met wat amandelschaafsel.
Bak het glutenvrije bananenbrood ongeveer 45-55 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Smakelijk!