Mijn eigen kinderen en ook de gastkinderen waren gelijk enthousiast toen gisteren deze chocolade muffins de oven uit kwamen. Het resultaat werd gelukkig ook goedgekeurd en daarom deel ik vandaag met jullie dit heerlijke en ook verantwoorde recept! Ideaal als tussendoortje voor wanneer de kids uit school komen of gezellig bij de koffie!
Wat heb je nodig voor 6 grote muffins
- 75 gram speltmeel
- 75 gram amandelmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- snuf kaneel
- snuf zout
- 30 gram cacaopoeder
- 1 grote rijpe banaan
- 1 ei
- 1 eiwit
- 1 el honing
- 1 el dadelstroop
- amandelschaafsel voor de garnering
- 100 ml mild&creamy kokosnoot van alpro
Stappenplan Chocolademuffins
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de eieren samen met de banaan, honing, dadelstroop en Alpro Mild & creamy kokosnoot in de blender of keukenmachine. Meng in een kom het speltmeel, het amandelmeel, het bakpoeder, kaneel, het zout en het cacaopoeder met elkaar. Voeg het bananenmengsel toe en meng alles tot een egaal beslag. Giet het beslag in een ingevette muffinvorm of gebruik bakpapier. Ik gebruikte siliconen muffinvormpjes.Ik garneerde de muffins nog met wat amandelschaafsel.
Bak de chocolademuffins in ongeveer 20-30 minuten gaar. Laat het goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Ga jij deze chocolademuffins maken? Laat het mij weten, vind ik hartstikke leuk!
Liefs Janneke