Yoghurtcake met rode bessen

Eerder deelde ik hier het recept al van een yoghurtcake en vandaag heb ik weer een super lekker recept voor jullie! Yoghurtcake met rode bessen! Wij hebben hier thuis altijd het geluk dat we uit opa’s moestuin heel veel groente en fruit krijgen en de vriezer lag nu helemaal vol met rood fruit. Gijs is dol op rode bessen dus speciaal voor hem maakte ik dit lekkere en verantwoorde tussendoortje! Ik kijk al uit naar mijn koffiemomentje vanmiddag waarbij ik misschien wel een of twee plakken van deze yoghurtcake neem!

Wat heb je nodig voor 1 yoghurtcake met rode bessen

  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 2 eieren
  • honing naar smaak
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram rijstmeel (heb je dit niet in huis, gebruik dan amandelmeel)
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 2 el amandelschaafsel
  • ongeveer 2 keer een handvol rode bessen

Stappenplan Yoghurtcake met rode bessen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een blender of keukenmachine de eieren met de Griekse yoghurt en de honing.

Meng in een andere kom het speltmeel, het rijstmeel en het bakpoeder. Voeg hierbij het yoghurtmengsel en roer alles goed door.

Vet een cakeblik in met wat (kokos)olie of gebruik bakpapier. Giet de helft van het mengsel hierin en verdeel de rode bessen en een el amandelschaafsel in het midden over de gehele lengte van de yoghurtcake. Laat een klein beetje achter voor de garnering. Giet nu de rest van het mengsel erover en garneer met de overige rode bessen en amandelschaafsel. Ik deed er ook nog wat extra honing eroverheen.

Bak de yoghurtcake ongeveer 45-55 in de oven. Let erop dat de bovenkant niet te donker wordt! Laat de cake goed afkoelen en genieten maar! Je kunt de cake goed 1-2 dagen in de koelkast bewaren. Hier gaat hij altijd zo op. De gastkindjes en mijn eigen kinderen zijn een dankbaar testpanel zullen we maar zeggen.

Ga jij deze yoghurtcake maken? Laat het mij dan vooral weten via Instagram of Facebook. Vind ik hartstikke leuk!

Liefs Janneke

 

 

 

5 gedachtes over “Yoghurtcake met rode bessen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.