Bananen-roggebrood

Een bananenbrood maar dan net even anders, dat is dit bananen-roggebrood. Je kunt echt eindeloos variëren met een bananenbrood en ik heb op mijn blog al meerdere varianten gedeeld. Deze keer gebruikte ik roggemeel, appelstroop en blauwe bessen. Het resultaat was echt super lekker en deze ga ik zeker vaker maken! Wil jij hem ook gaan proberen? Lees dan snel mee!

Wat heb je nodig voor 1 bananen-roggebrood

  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 100 gram roggemeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 50 gram rijstmeel, je kunt ook 100 gram amandelmeel of 100 gram rijstmeel gebruiken.
  • 1,5 el lijnzaad
  • 2 el havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 2 keer een handvol blauwe bessen
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 el appelstroop

Stappenplan Bananen-roggebrood

Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een blender of keukenmachine de eieren met de bananen, amandelmelk en de appelstroop.

Meng in een andere kom de verschillende meelsoorten met het bakpoeder, havermout, lijnzaad en het zout. Voeg hierbij het bananenmengsel en meng het tot een mooi beslag.

Vet een cakevorm in met wat kokosolie of gebruik wat bakpapier. Giet de helft van het beslag in de cakevorm en verdeel de blauwe bessen hierover. Laat er een paar achter voor de garnering. Giet de andere helft hierover en garneer met de overige blauwe bessen en met wat je maar lekker vindt of in je keukenkastje hebt liggen… Ik gebruikte walnoten, pompoenpitten en wat sesamzaad.

Ga jij dit bananen-roggebrood ook maken? Laat het mij dan weten via Facebook of Instagram! Vind ik hartstikke leuk.

Liefs,

Janneke

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s