Kaneelbroodjes

Kaneelbroodjes oftewel Cinnamonbuns. Voor Mamalifestyle maakte ik ooit al Kaneelbroodjes met een vulling van pepernoten. Maar mijn all time favorite blijft toch wel de gewone kaneelbroodjes en dan natuurlijk met glazuur! Vandaag deel ik dus mijn favoriete recept met jullie. Niet healthy, maar oh zo lekker.

Wat heb je nodig voor 8 grote kaneelbroodjes

 • 1 ei
 • 150 ml warme melk
 • 1 zakje gist van 7 gram
 • 325 gram bloem
 • 35 gram suiker
 • 1 zakje vanille suiker
 • snufje zout
 • 45 gram boter

Voor de vulling

 • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
 • 2  tl kaneel
 • 40 gram zachte boter plus wat gesmolten boter om de kaneelbroodjes mee te bestrijken

Stappenplan

Warm de melk op (niet te heet) en los de gist hierin op. Laat dit een paar minuten staan.

Smelt de boter en Meng dit in een grote kom met het ei, de suiker, vanille suiker en het zout door elkaar. Voeg hierbij de bloem en het gistmengsel en kneed tot een soepel deeg. Is het nog te nat? Voeg er dan nog een beetje bloem bij.

Kneed het deeg tot een bal en laat het ongeveer 60 minuten rijzen in een kom afgesloten met wat plastic folie of een vochtige schone theedoek. Ik zet de kom vaak in een bodempje heet water met een theedoek erover heen.

Maak ondertussen de vulling voor de kaneelbroodjes. Meng de zachte boter met de kaneel en de bruine suiker.

Rol het deeg uit tot een brede rechthoek en smeer daarop de vulling. Laat een cm aan de randen vrij. Rol de deeglap strak op en snij deze in 8 stukken. Leg de kaneelbroodjes in een ingevette ovenschaal of gebruik de bakplaat bekleed met wat bakpapier. Bestrijk de kaneelbroodjes met een kleine beetje boter en bak ze ongeveer 17-20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Wanneer ze uit de oven komen bestrijk ik ze nogmaals met gesmolten boter. Laat ze eventjes afkoelen, maar een beetje warm zijn ze wel het lekkerst! Ik maakte een klein beetje glazuur. Heel makkelijk met poedersuiker en wat water. Garneer hiermee de kaneelbroodjes en genieten maar!!

Smakelijk!

Liefs,

Janneke

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.