Gisteren had ik zo’n zin om iets te gaan bakken, maar wat? Uiteindelijk werd het dit bananenbrood met frambozen en pindakaas! Frambozen en pindakaas doe het heel goed samen en het resultaat was een smeuïg bananenbrood wat helaas alweer bijna op is…
Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood
- 3 kleine bananen
- 2 eieren
- 1 flinke el honing
- 100 gram frambozen
- 1 flinke el pindakaas
- snuf kaneel
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram tarwemeel
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
Stappenplan bananenbrood met frambozen en pindakaas
Meng de eieren samen met de bananen, de honing en de pindakaas in een blender of een keukenmachine. Voeg in een andere kom de verschillende meelsoorten bij elkaar en meng deze met het zout, het kaneel en het bakpoeder. Giet het eiermengsel hierbij en meng alles tot een mooi beslag. roer als laastste de frambozen er doorzichtig doorheen.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Bak het bananenbrood ongeveer 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Freeke kon niet meer wachten

Heerlijk de combinatie van frambozen en pindakaas
Ga jij dit bananenbrood bakken? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of laat een reactie hieronder achter.
Liefs,
Janneke
Hoi ziet er heerlijk uit! Weet je hoe ik deze glutenvrij kan maken?
Groetjes Melanie
LikeLike
Hallo Melanie,
Misschien kun je zelfrijzend glutenvrij bakmeel van de Ah gebruiken ipv de tarwemeel of een mix van rijstmeel en amandelmeel. Boekweitmeel zou eventueel ook kunnen maar vind ik altijd wel heel beïnvloedbaar voor de smaak.
LikeLike
Hoi Janneke,
ik ga het een keertje proberen.
Groet, Melanie
LikeLike