Bananenbrood met framboos en pindakaas

Gisteren had ik zo’n zin om iets te gaan bakken, maar wat? Uiteindelijk werd het dit bananenbrood met frambozen en pindakaas! Frambozen en pindakaas doe het heel goed samen en het resultaat was een smeuïg bananenbrood wat helaas alweer bijna op is…

Wat heb je nodig voor 1 bananenbrood

  • 3 kleine bananen
  • 2 eieren
  • 1 flinke el honing
  • 100 gram frambozen
  • 1 flinke el pindakaas
  • snuf kaneel
  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • snuf zout

Stappenplan bananenbrood met frambozen en pindakaas

Meng de eieren samen met de bananen, de honing en de pindakaas in een blender of een keukenmachine. Voeg in een andere kom de verschillende meelsoorten bij elkaar en meng deze met het zout, het kaneel en het bakpoeder. Giet het eiermengsel hierbij en meng alles tot een mooi beslag. roer als laastste de frambozen er doorzichtig doorheen.

Giet het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier. Bak het bananenbrood ongeveer 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Freeke kon niet meer wachten

 

Heerlijk de combinatie van frambozen en pindakaas

 

Ga jij dit bananenbrood bakken? Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of laat een reactie hieronder achter.

Liefs,

Janneke

 

3 gedachtes over “Bananenbrood met framboos en pindakaas

    • Janneke Koijen zegt:

      Hallo Melanie,

      Misschien kun je zelfrijzend glutenvrij bakmeel van de Ah gebruiken ipv de tarwemeel of een mix van rijstmeel en amandelmeel. Boekweitmeel zou eventueel ook kunnen maar vind ik altijd wel heel beïnvloedbaar voor de smaak.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.