Op maandag bak ik vaak iets lekkers voor de rest van de week. Vandaag dook ik mijn koelkast in en kwam daar nog wat roomkaas en een hoop appels tegen. Het resultaat; een appelbrood met rozijnen en roomkaas!
Wat heb je nodig voor 1 appelbrood
- 2 eieren
- 3 appels in stukjes
- handvol rozijnen
- 3 el roomkaas
- 80 ml sojamelk
- honing naar smaak
- snuf kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 200 gram speltmeel
- snufje zout
Stappenplan Appelbrood met roomkaas
Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de eieren samen met de honing, roomkaas en de sojamelk in de blender of keukenmachine.
Meng in een andere kom het speltmeel, kaneel, zout en het bakpoeder met elkaar. Voeg hierbij het eiermengsel en roer alles goed door tot een egaal beslag. Voeg de appelstukjes en rozijnen toe en giet het beslag in een ingevette cakevorm of gebruik wat papier.
Garneer het appelbrood eventueel nog met wat pitten of zaden en bak deze ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
Ook lekker met wat pindakaas! Smakelijk alvast en veel bakplezier!
Janneke