Have a cheesy valentine

Op Kaas.nl ontdek je de rijke wereld van kaas. Van Goudse kazen tot blauwaderkazen en van recepten tot kaasplankjes, de keuze is reuze. Ik ontving een pakket voor een heerlijk Valentijns kaasplankje. Mijn eigen Valentijn, Max was hier vooral heel erg blij mee! Hij is dol op kaas en kon niet wachten om te gaan proeven.

In het pakket zat een Coeur Neufchatel, een hartvormig kaasje met een fluweelzachte korst en een mooi rijpend soepel zuivel. De kaas is afkomstig uit Normandië en waarschijnlijk de oudst gekende Bretoense kaas. De vorm van deze kaas is meestal een hart en daar worden verschillende verklaringen voor gegeven. Zo zou deze kaas tijdens de Honderdjarige oorlog gemaakt zijn door meisjes als geschenk voor Engelse soldaten op wie zij verliefd waren. Een perfecte kaas dus voor Valentijn. Ik ben zelf niet zo van de hele sterke kazen en deze vond ik echt lekker! En met een klein beetje rode druiven confituur erbij op een stokbroodje maakte het tot een heerlijk hapje voor bij de borrel.

De favoriet van mijn Valentijn was de Coeur d’Alvignac, een ambachtelijke witte korstkaas gemaakt van kwaliteit rauwe geitenmelk. Het geitenkaasje is slechts in 7 dagen gerijpt en gemaakt in het hart van Quercy. Het kaasje is voor Valentijn speciaal in een hartvorm gemaakt en naast de leuke vorm heeft de kaas een heerlijke zachte en romige smaak.

In het pakket zaten ook nog kaasbolletjes, deze zijn op smaak gebracht met pikante, oude Noord-Hollandse kaas en waren favoriet bij mijn kinderen. Ofwel het zakje was binnen vijf minuten leeg…

Bij deze twee kazen is een frisse witte wijn het lekkerst. Een warme rode wijn zou de smaak van de geitenkaas bijvoorbeeld erg overweldigend maken. Met Valentijn gaat er hier ook een lekkere witte wijn open samen met een mooi gevulde borrelplank met de kaasjes van kaas.nl! Wij gaan dus voor een Cheesy Valentine’s Day 😉

Ben je zelf ook benieuwd geworden naar de kazen van kaas.nl of ben je benieuwd naar jouw kaasprofiel? Neem dan vooral een kijkje op hun site en bekijk de gevarieerde  kaasplankjes of doe de smaaktest en ontdek jouw lekkerste kazen en recepten.

Fijne Valentijn alvast!

Liefs,

Janneke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.