Bananenkwarkbrood met blauwe bessen

Nou dat is lang geleden dat ik hier een recept deelde! Ik ben nog steeds door blijven bakken, maar de zin om dit altijd te delen was even weg. De zin is weer terug en wie weet word ik nog eens actief hier! Op de dagen dat ik werk als gastouder is het hier inclusief mijn eigen kids altijd een gezellige drukte. Ik vind het dan altijd fijn om een verantwoord tussendoortje te maken voor in de middag. Gelijk ook een leuke activiteit om met de peuters te doen.

Ik had weer wat rijpe bananen liggen die echt moesten en Freeke wilde deze keer kwark toevoegen. Het fruit werd uitgekozen door een gastkindje en zo werd het een bananenkwarkbrood met blauwe bessen.

Wat heb je nodig voor een bananenkwarkbrood met blauwe bessen

 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • 160 gram tarwebloem
 • 50 gram fijne havermoutvlokken
 • 30 gram mix van chia en lijnzaad
 • 160 gram magere kwark
 • el honing
 • snuf kaneel
 • tl vanille extract
 • handvol blauwe bessen
 • zakje bakpoeder

Stappenplan bananenkwarkbrood met blauwe bessen

Verwarm de oven op 180 graden. Mix de bananen samen met de eieren, de magere kwark, de honing en vanille extract tot een egaal mengsel in de keukenmachine of gebruik een mixer. Voeg hierna het kaneel, bakpoeder, de tarwebloem, de havermoutvlokken en de verschillende zaden toe en meng alles nogmaals tot een egaal mengsel.

Bak een bakblik en bekleed deze met bakpapier. Giet de helft van het mengsel hierin en verdeel een deel van de blauwe bessen hierover. Herhaal dit nogmaals en garneer eventueel met wat honing. Bak het bananenkwarkbrood met blauwe bessen ongeveer 45-50 minuten in de voorverwarmde oven. Even afkoelen en genieten maar! Smakelijk!

Wij genoten vanmiddag gelijk van een heerlijke plak van dit bananenkwarkbrood. En toch fijn zo’n eigen testpanel in huis. Weet je gelijk of het in de smaak valt. Het enige nadeel, nu moet ik weer snel iets nieuws gaan bakken 😉

Liefs, Janneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.