Bananenbrood met pindakaas

Pindakaas is altijd goed en ik ben nog steeds dol op bananenbrood. Het leuke vind ik, is dat je er eindeloos mee kan variëren. Vandaag deel ik met jullie een glutenvrij bananenbrood met pindakaas!

Amandelmeel gebruik ik graag voor bananenbrood, je krijgt dan lekker die smeuïge textuur waar ik persoonlijk van hou. Deze keer gebruikte ik alleen maar amandelmeel waardoor dit bananenbrood geheel glutenvrij is.

Wat heb je nodig voor dit bananenbrood

  • 3 rijpe grote rijpe bananen (waarvan 1 voor de garnering
  • 200 gram amandelmeel
  • 200 gram Griekste stijl yoghurt 2 % vet
  • 15 gram honing (naar smaak)
  • een flinke el pindakaas
  • 2 eieren
  • zakje bakpoeder
  • 40 gram lijnzaad
  • Wat verschillende zaden en pitten voor de garnering. Ik gebruikte pompoenpitten

Stappenplan Bananenbrood met pindakaas

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix in een keukenmachine de eieren samen met 2 bananen, de pindakaas, de Griekse yoghurt en de honing. Voeg daarna het amandelmeel en het bakpoeder toe en meng alles tot een mooi beslag. Als laatste voeg je de lijnzaad toe en deze meng je met een spatel door het beslag.

Pak een cakeblik en bekleed deze met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en snijd de banaan die je nog hebt liggen doormidden en garneer hiermee het bananenbrood. Eventueel nog wat pitten en zaden erop en je bananenbrood is klaar om in de oven te gaan.

Bak het bananenbrood ongeveer 45-50 minuten op 180 graden. En daarna is het genieten! Ook heerlijk met wat extra pindakaas, want zoals is al eerder zei; pindakaas is altijd goed.

Smakelijk allemaal! En een fijne dag gewenst

Liefs, Janneke

Bananenbrood met pindakaas

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.