Sinterklaas Bananenbrood

De gezellige decembermaand staat weer voor de deur en in deze maand wordt ook altijd veel gegeten en gesnoept. Pepernoten, banketstaaf en chocola, ik ben er dol op! Maar voor de balans maakte ik deze keer een Sinterklaas bananenbrood waar je gerust twee plakken van kan pakken… Bananenbroden blijven favoriet om te bakken hier in huis. Deze keer maakte ik er eentje met mini pepernootjes zoals mijn kinderen ze noemen. Oftewel; schuddebuikjes. Lekker voor bij het ontbijt, mee in de lunchtrommel of gezellig bij de thee tijdens pakjesavond. Zin om te gaan bakken? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig voor 1 Sinterklaas Bananenbrood

  • 3 rijpe bananen. Hoe rijper hoe zoeter!
  • 100 gram roggemeel
  • 100 gram volkoren speltmeel
  • 2 eieren
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • flinke scheut honing
  • snuf kaneel
  • snuf kardemom
  • snuf speculaaskruiden
  • zakje bakpoeder
  • 100 ml sojamelk of een andere soort.
  • 2 el schuddebuikjes of iets meer, wat jij wil!

 

Stappenplan Sinterklaas Bananenbrood

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng in een blender of keukenmachine de bananen met de eieren. Voeg hierbij de honing, kaneel, kardemom en speculaaskruiden.

Meng in een andere kom de meelsoorten, het lijnzaad en het bakpoeder met elkaar. Voeg hierbij het bananenmengsel en roer alles tot een mooi beslag. Voeg als laatste de schuddebuikjes toe en roer deze met een spatel of lepel door het beslag.

Vet de cakevorm in of gebruik bakpapier. Giet het beslag in de cakevorm en garneer met nog wat schuddebuikjes en lijnzaad.

Bak het Sinterklaas bananenbrood in ongeveer 35-40 minuten op 180 graden.

Smakelijk!

Liefs,

Janneke

Misschien vind je dit ook leuk

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.