Opstaan en naar bed met Nijntje

Nijntje is in huize Koijen favoriet! Freeke is dol op dit lieve konijntje en zingt het deuntje van de televisie serie het liefst de hele dag. Voorlezen doen wij hier in huis ook iedere dag. Sowieso voor het slapen gaan en vaak ook overdag om even tot rust te komen. Hoe leuk is het dan dat ik voor mijn blog twee boekjes van Nijntje mocht reviewen. Opstaan met Nijntje en Naar bed met Nijntje. Twee mooie flapjesboeken waarbij een klein meisje hier in huis begon te stralen toen ze binnen kwamen.

Opstaan met Nijntje 

De dag is begonnen en wat doet Nijntje als ze wakker wordt? Dit boekje laat het begin van de dag van Nijntje zien. Een mooi en stevig boekje waarbij op elke spread een makkelijk te openen flap zit. Freeke kan de flapjes zelf open maken, wat het natuurlijke extra leuk maakt! Door middel van het boekje kan je, je kind op een speelse manier kennis laten maken met het dagritme.

Naar bed met Nijntje

Wanneer wij Freeke naar bed brengen lezen we altijd voor. Dit boekje past perfect bij dit moment en is daardoor een mooie afsluiter van de dag. Wat doet Nijntje voor het slapengaan? Eten, pyjama aan, tanden poesten, een boekje lezen en dan lekker slapen. Heel herkenbaar voor de kleintjes en fijn als ondersteuning van het dagelijkse ritme.

Freeke vindt beide boekjes helemaal leuk en ik ben vooral blij dat ze zo stevig zijn. Mijn dochter is 1,5 en flapjes worden geregeld kapot getrokken. Deze flapjes en spreads zijn echt stevig en perfect bestand tegen grijpgrage handjes van ondernemende dreumesen!

Ik kijk al uit naar ons volgende voorleesmoment en Freeke neuriet vrolijk het deuntje van Nijntje verder!

Vind jij Nijntje ook zo leuk? Volg Nijntje dan online!

Liefs,

Janneke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.