Review: Het kidsproof-kookboek van Chickslovefood

Sinds een aantal jaar volg ik de blog van Chickslovefood. Hun kookboeken staan inmiddels alle vier hier in de boekenkast en ben dol op hun eenvoudige, lekkere en toegankelijke recepten. Hun laatste kookboek is het Kidsproof-kookboek dat zich speciaal richt op alle mama’s en papa’s die graag simpel maar gezond voor hun little ones willen koken.

In het boek staan ruim 70 verantwoorde recepten die makkelijk te bereiden zijn en waar zowel de kinderen als de ouders van zullen smullen.

Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken. In het eerste hoofdstuk geven ze handige tips mee. Vervolgens geven ze een hoop inspiratie voor de lekkerste smulrecepten voor zowel de allerkleinste als de al wat grotere baby’s. Ik ben inmiddels zelf moeder van drie kinderen en bij de derde die nu 9 maanden is waren we echt weer zoekende qua groentehapjes. De hapjes die in het boek staan zijn makkelijk te maken en wonder boven wonder mijn jongste vond het ook lekker!

Daarna gaan ze verder naar ontbijt en lunch. Ik probeer als ouder net als de dames van Chickslovefood mijn best te doen om het aanbod gevarieerd te houden. In het boek staan super leuke recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn! Zo ook de ‘Heel veel groentensmoothie’. Ik maak zelf al vaak groene smoothies voor mijn kinderen, maar had nog nooit een groene smoothie met paksoi gemaakt en de kinderen hadden het niet eens in de gaten. Het is fijn dat er in veel recepten in het boek verstopte groente zitten, zo krijgen ze ongemerkt toch hun portie  binnen. De gerechten met verstopte groente staan ook duidelijk aangegeven. Verder staan er heerlijke en verantwoorde zoete broodbelegsoorten in dit hoofdstuk en handige tips voor in de lunchbox.

Deze ontbijttaart uit het kidsproof-kookboek wil ik zeker nog eens gaan maken!

Het volgende hoofdstuk, diner met de pot mee, bevat weer veel makkelijke gerechten met maximaal zes ingrediënten. Mijn oudste twee bladerde het boek ook door en maakte voor mama een lijstje van wat ze allemaal wilde gaan eten de komende week. Als eerste stonden de kipnuggets en falafelnuggets op het menu. De borden waren snel leeg dus ik zeg een succes! De röstibroodjes hamburger, wraps met vissticks en de pizza margherita met verstopte groente staan nog op ons to-do lijstje!

Wij maakten afgelopen week deze kipnuggets, super lekker!

 

 

 

 

 

 

Ook de falafelnuggets vielen in de smaak!

Het laatste hoofdstuk, lekker snoepen en snacken is gelijk favoriet hier in huis! Van rijstwafel rocky road tot pompoenmuffins. Lekkere snacks en zoetigheden die ook best wel verantwoord zijn. Ideaal! Daarnaast staan er ook leuke ideeën in voor verantwoorde traktaties op school.

Ik vind het een super mooi en leuk boek! Het boek heeft een vrolijke layout en bladert lekker door. Je krijgt gelijk zin om de keuken in te duiken en iets  te gaan maken waar je met het hele gezin van kan gaan genieten!

Het boek kun je kopen bij bol.com voor €17.99

Via mijn Instagram @jannekekoijen kun je, je eigen exemplaar winnen van dit super handige kookboek! Neem gauw een kijkje!

Liefs Janneke

Ik kreeg dit boek opgestuurd door uitgeverij Unieboek Spectrum.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.