Appelcrumbe is een favoriet dessert hier in huis. Af en toe lekker met roomboter en suiker, maar deze keer een healthy variant die je ook goed als ontbijt kan eten! De dag met een toetje beginnen, wat willen we nog meer!
Wat heb je nodig voor 4/6 personen
Vulling:
-
4 grote appels
-
50 gram rozijnen
-
1 el citroensap
-
kaneel naar smaak
Crumble:
-
75 gram speltmeel
-
85 gram havermout
-
50 gram walnoten (ook lekker zijn pecannoten!)
-
80 gram kokosolie
-
30 gram honing
-
snuf zout
Stappenplan appelcrumble
Verwarm de oven op 180 graden
Schil de appel en snijd ze in kleine blokjes. Besprenkel de stukjes met citroensap. Voeg de rozijnen en het kaneel toe en hussel het allemaal goed door elkaar. Je kunt eventueel wat kokosbloesemsuiker of honing toevoegen, maar vond ik persoonlijk niet nodig.
Hak de walnoten in kleine stukjes en meng het samen met de rest van de droge ingrediënten in een grote kom. Voeg de kokosolie en honing toe en kneed het met je handen tot een kruimelig mengsel. Giet het appelmengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel het crumblemengsel over de appels.
Bak de appelcrumble ongeveer 30 minuten op 180 graden totdat de crumble mooi goudbruin is geworden.
Ook lekker als ontbijt met een flinke lepel Griekse yoghurt!
Smakelijk!