Appel-Notenbrood

6241720880_img_4848Gisteren maakte ik weer een heerlijk broodje. Lekker bij het ontbijt, mee voor onderweg of als tussendoortje voor bij de koffie. Je kunt het brood gerust een paar dagen in de koelkast bewaren of doe het brood Gesneden in de vriezer. Zo kun je op een ander moment ook genieten van een lekkere plak Appel-Notenbrood.

Wat heb je nodig voor 1 brood

  • 200 gram speltmeel

  • 2 eieren

  • 2 el biologische appelstroop

  • 200 ml sojamelk

  • handvol rozijnen

  • 1 appel in stukjes

  • handvol pecannoten

  • snuf kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • snuf zout

  • havermout en zonnebloempitten als garnering

Appel-notenbrood. Lekker met wat appelstroop of gewoon wat roomboter!

Appel-notenbrood. Lekker met wat appelstroop of gewoon wat roomboter!

Stappenplan Appel-Notenbrood

Verwarm de oven op 180 graden

Klop de eieren samen met de sojamelk in de keukenmachine. Voeg daarna de appelstroop toe en mix dit nog even samen. Voeg het speltmeel, bakpoeder, snuf zout en de kaneel toe. Meng dit tot een egaal beslag.

Voeg de rozijnen samen met de appelstukjes en de pecannoten toe aan en roer deze met een spatel er doorheen. Giet het beslag in een cakevorm, bekleed met bakpapier. Garneer met wat havermout en zonnebloempitten (wat je in huis hebt) en bak het brood ongeveer 50 minuten op 180 graden. Laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden.

Lekker met wat roomboter, appelstroop of een plak kaas.

Smakelijk!

6241720880_img_4853

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.