Bosvruchtentaartje

Ontbijten met taart, wat willen we nog meer. Af en toe maak ik voor Gijs en mij een heerlijk taartje als ontbijt. Lekker makkelijk, de avond van te voren kun je het al klaar maken zodat je in de ochtend alleen nog maar koffie hoeft te zetten en voilà je ontbijtje is klaar! Deze keer een bosvruchtentaartje.

Wat heb je nodig voor 2 personen

Vulling:

  • 125 gram rood fruit (diepvries)

  • 4 blaadjes gelatine

  • 250 gram griekste stijl kwark Optimel kers

Bodem:

  • 1 el honing

  • 1 el kokosolie

  • 2 el havermout

  • 1 el gehakte amandelen

  • 1 tl lijnzaad

Stappenplan

Leg 4 blaadjes gelatine in een bakje met water.

Vet een springvorm van 10 of 12 cm in met kokosolie of bekleed met bakpapier.

Verwarm het rood fruit in een pannetje en haal het daarna door de zeef. Houd het fruit apart en verwarm het vocht nogmaals. Voeg hierbij de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed door! We willen natuurlijk geen stukjes gelatine in de taart. giet het mengsel in een kom en voeg hierbij de kwark en roer nogmaals goed door.

Verwarm de kokosolie in een pannetje en voeg hierbij de honing, havermout, gehakte amandelen en lijnzaad. Roer dit goed door en doe dit in de springvorm, druk goed aan met de bolle kant van een lepel en zet voor ongeveer een half uurtje in de koelkast. schep het rood fruit wat je nog had staat van de vulling op de bodem en giet daarop de kwarkvulling. Laat het minstens 3 uur staan in de koelkast, maar ik doe het meestal de avond van te voren. Dan is het zeker goed opgestijfd en kun je in de ochtend gelijk genieten van dit heerlijke taartje!

Je kunt dit bosvruchtentaartje ook lekker als dessert eten, voor jezelf of de hele familie. Pas de hoeveelheden aan voor wat jij wil! Smakelijk!

Laat vooral weten wanneer je het gemaakt hebt! Vind ik leuk!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.