Havermoutrepen

6174641376_img_3094

Havermoutrepen zijn echt super makkelijk om zelf te maken! Ook leuk om de kinderen mee te laten helpen. Hier helpen de oudste twee vaak mee met mama’s creaties en daardoor zitten er in deze repen gepofte rijst. en ik moet zeggen dat het resultaat verrassend lekker is! Een heerlijke snack, ideaal voor na het sporten, onderweg of als tussendoortje.

Ja, een reep ongeacht hij gekocht of zelf gemaakt is bevat veel calorieën maar je maakt hem in ieder geval een stuk puurder. Je gebruikt i.p.v. suiker dadels, dit maakt de reep op een natuurlijke manier al een heel stuk zoeter.

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 repen

  • 100 gram havermout

  • 275 gram dadels zonder pit

  • 75 gram ongezouten noten

  • handjevol gepofte rijst

  • 45 gram zaden zoals pompoenpitten, lijnzaad en zonnebloempitten

  • 20 gram geraspte kokos

  • 2 el pindapasta (ook lekker: amandelpasta of hazelnootboter)

Stappenplan Havermoutrepen

Mix de dadels samen met de pindapasta tot een dikke pasta.

Doe in een keukenmachine de havermout en zaden. Voeg het mengsel van dadels en pindapasta toe en meng dit goed door elkaar.

Maal de noten fijn, niet te fijn en voeg dit samen met de gepofte rijst toe aan het mengsel en meng het even kort door. Bekleed een bakvorm met bakpapier en doe het mengsel erop. Druk het goed aan, gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel en zorg dat de dikte ongeveer 1,5 cm is. Strooi de kokos erover en druk nogmaals goed aan. Laat het zeker 2 uur opstijven in de koelkast. Ik heb het zelf een hele nacht laten staan zodat de repen gegarandeerd goed hard waren. Geloof me ze zijn bij eerdere pogingen helemaal uit elkaar gevallen…

Snijd de plak in repen en bewaar ze in de koelkast!

Ik ben benieuwd naar jullie creaties!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.