Blauwe bessen crumble

6176680448_img_5257Een fruit crumble is altijd een ideale manier om fruit op te maken. Heerlijk als dessert met een bolletje ijs, maar kan ook goed gegeten worden als ontbijt. Vanochtend hadden wij een blauwe bessen crumble als ontbijt. Een heerlijke crumble die in een handomdraai op tafel staat!Wat heb je nodig voor 4/6 personen

Vulling:

 • 250 gram blauwe bessen

 • 2 appels

 • 2 el honing

 • 1 el kokosmeel

 • eventueel 1 tl vanille extract

Crumble:

 • 75 gram kokosmeel

 • 50 gram havermout

 • 30 gram honing

 • Handvol walnoten

 • snuf zout

 • 1 tl bakpoeder

 • 40 gram kokosolie

Stappenplan

Verwarm de oven op 180 graden

Schil de appels en snijd deze in stukjes. Meng in een kom de appelstukjes met de blauwe bessen, 1 el kokosmeel en de honing. Voeg eventueel het vanille extract toe. Giet dit in een ingevette ovenschaal.

Meng het kokosmeel samen met de havermout, bakpoeder, stukjes walnoten, honing, het zout en de kokosolie. Meng dit met je handen tot een kruimeldeeg ontstaat. Ook leuk, laat je kinderen hierbij helpen. Die van mij vinden het super wanneer ze mee mogen helpen in de keuken.

Verdeel het kruimeldeeg over het fruit. Bak de crumble in ongeveer 35/40 minuten goudbruin.

Ook lekker: Vervang de appel eens door bramen, frambozen en aardbeien. Serveer de crumble met een flinke lepel kwark en je hebt een heerlijk verantwoord ontbijtje! Als dessert zou ik de kwark lekker vervangen door een bolletje vanille ijs of verse slagroom (of beide)

Smakelijk!

Ook lekker, deze healthy appelcrumble

Ook lekker, deze healthy appelcrumble

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.