Frambozencake

Eindelijk weer een recept online! De laatste maanden iets minder gebakken en de balans qua eten was op een gegeven moment ook ver te zoeken. Vanaf afgelopen maandag ben ik weer meer bewust bezig met eten. Iets met back on track zeg maar. Ik bakte ook een heerlijk verantwoord tussendoortje; deze frambozencake. Een plak hiervan maakt elk koffie- of theemomentje tot een genietmomentje. 

Wat heb je nodig voor 1 frambozencake 

  • 2 eieren
  • 100 gram diepvries frambozen
  • 100 gram speltmeel
  • 100 gram amandelmeel
  • honing naar smaak
  • 115 gram Griekse yoghurt
  • 2 tl bakpoeder
  • handje cacaonibs

Stappenplan frambozencake 

Verwarm de oven op 180 graden. Meng de eieren samen met de Griekse yoghurt en de honing in een keukenmachine of blender.

Meng in een andere kom de meelsoorten, het bakpoeder en de cacaonibs. Voeg hierbij langzaam het eiermengsel en meng alles met een spatel door elkaar. Voeg als laatste de frambozen toe en bewaar er een paar voor de garnering.

Bak de cake in een ingevette cakevorm of gebruik bakpapier op 180 graden voor ongeveer 40 minuten. Eventjes afkoelen en genieten maar!

Ook lekker: Verwarm wat pure chocolade au bain-marie en garneer hier de frambozencake mee.

Ga jij deze frambozencake maken? Laat het mij dan weten via Facebook of Instagram (@jannekekoijen) Vind ik hartstikke leuk!

Liefs,

Janneke

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.