Wortel-appelcake

Eerder deelde ik hier al een recept voor Carrotcake muffins en een healthy worteltaart met pumpkin spice.  Vandaag deel ik wederom een recept voor carrotcake maar dan met appel! Gezoet met dadelstroop en door de speculaaskruiden kom ik al helemaal in de sfeer van Sinterklaas! Zaterdag komt de beste man weer aan in Nederland en daar hoort natuurlijk iets lekkers bij. Wil je een keer iets anders bij de thee dan de gewone pepernoten, maak dan deze heerlijke wortel-appelcake! Veel bakplezier alvast!Wat heb je nodig voor 1 cake

 • 150 gram speltmeel
 • 75 gram roggemeel
 • 2 tl bakpoeder
 • snuf zout
 • 2 tl speculaaskruiden
 • snufje kaneel
 • 100 gram ongezouten noten
 • 2 eieren
 • 3 el dadelstroop
 • 150 ml amandelmelk
 • 1 appel, geschild en in stukjes gesneden
 • 100 gram geraspte wortel
 • handvol gewelde rozijnen
 • 1 tl vanille extract
 • voor de garnering: amandelschaafsel en honing (optioneel)

Stappenplan Wortel- appelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de eieren samen met de amandelmelk, vanille extract en de dadelstroop in de blender of gebruik een keukenmachine. Meng in een aparte kom de speltmeel, roggemeel, bakpoeder, zout, kaneel en de speculaaskruiden. Voeg hierbij het eiermengsel en meng alles tot een egaal beslag.

Voeg de wortel, ongezouten noten, de gewelde rozijnen en stukjes appel toe. Meng dit met een spatel door het beslag. Vet een cakevorm in met wat boter of kokosolie of gebruik bakpapier. Giet het beslag in de vorm en garneer met wat amandelschaafsel. Ik deed er ook nog wat honing bovenop en bakte de wortel-appelcake in ongeveer 45-55 minuten gaar.

Je kunt de cake gemakkelijk invriezen. Ik zorg dat ik altijd wat plakken in de vriezer heb liggen van een heerlijk broodje zodat ik altijd van iets lekkers kan genieten bij mijn koffiemomentje. De wortel-appelcake kun je ook goed een paar dagen bewaren in de koelkast. Eventueel verwarm je een plak nog eventjes in de oven. De cake is ook heerlijk voor onderweg, als ontbijt of voor mee in de lunchtrommel naar school. Gijs was heel blij met zijn plakje in zijn trommeltje en ook de gastkindjes hier in huis genoten van deze healthy traktatie! Ben jij ook zo dol op carrotcake? En ga jij deze variant maken? Laat  het mij dan weten!

Veel plezier in de keuken en smakelijk alvast!

Liefs Janneke

 

 

2 gedachtes over “Wortel-appelcake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.